Valikko Sulje

Georgian maajoukkueelle kovia vahvistuksia EM-karsintojen alla – Brassipelaajien taustat ihmetyttävät

Georgian maajoukkueelle kovia vahvistuksia EM-karsintojen alla - Brassipelaajien taustat ihmetyttävät

Julkaisimme 1.11.2019 jutun Azerbaidžanin maajoukkueen kummallisuuksista. Joukkueeseen oli värvätty Brasiliasta ja Iranista kotoisin olevia pelaajia, jotka väittivät jopa haastatteluissa etteivät olisi vaihtaneet kansallisuuksia. Juttu luettavissa täällä.

Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut, sillä edellisissä MM-karsinnoissa Suomen kanssa samassa Main Round lohkossa pelannu Georgia ehti myös vahvistua ennen juuri alkaneita EM-karsintoja. Reilun vuoden takaisen esittelyn Georgian joukkueesta voi lukea täältä. Jo silloin Suomen edestä jatkopaikkaa yrittivät viedä Georgian passit saaneet brasilialaiset Thales, Fumasa ja Roninho.

Joulukuun alussa 8.12.2020 pelatussa EM-karsintojen ensimmäisessä pelissä Georgia marssitti kentälle Ranskaa vastaan kolme uutta maajoukkuedebytanttia. Elisandro, Bynho (artikkelikuvassa) ja Chaguinha edustivat nyt ensimmäistä kertaa uutta maajoukkuettaan. Lisäksi Simi Saiotti oli mukana vaikkei hän Suomea vastaan Georgiaa edustanutkaan (oli ehtinyt pelata Georgian paidassa kuitenkin jo ennen Ranska ottelua).

Elisandro (Elisandro Teixeira Gomes) on 34-vuotias pivot pelaaja, joka edustaa nyt Italian Serie A:ssa pelaavaa Real San Giuseppea. Parhaiten Elisandro muistetaan vuosilta 2017-2020 hänen pelattua Espanjan liigassa Inter Movistarin paidassa yhdessä Ricardinhon kanssa. Elisandro on kotoisin Bento Gonçalvesin kaupungista Brasiliasta. Urallaan Elisandro ei ole edustanut yhtäkään georgialaista seurajoukkuetta.

Chaguinha (Bruno Rocha Braga Cavalcante) on 32-vuotias laitapelaaja, joka pelaa Espanjan liigan Real Betisissä. Edelliset kuusi kautta portugalilaista Benficaa edustanut pelaaja on kotoisin Fortalezan kaupungista Brasiliasta. Vuodesta 2009 asti Euroopassa pelannut Chaguinha ei ole kuitenkaan urallaan georgialaista seurajoukkuetta edustanut.

Chaguinha, Real Betis
Chaguinha, Real Betis. Kuva: lnfs.es

Bynho (Alberto Ferraz Barboza Filho) on 28-vuotias laitapelaaja, joka on edustanut Espanjan liigan Osasuna Magnaa vuodesta 2017 alkaen. Osasuna on pelaajan ainut Euroopassa edustama seura ja tätä ennen hän on pelannut vain Brasilian sarjoissa. Kotoisin Bynho on Recifen kaupungista Brasiliasta.

Simi Saiotti (Gelson Júnior Saiotti) on 33-vuotias pivot pelaaja, joka on 2014 vuodesta asti pelannut Venäjän Superliigassa KPRF Moskovan ja Sibiryakin joukkueissa. Kokeneella pelaajalla on kokemusta myös Italian liigassa. Simi Saiotti on edustanut Georgian maajoukkuetta jo ennen näitä EM-karsintoja, mutta hän oli poissa Suomea vastaan pelatussa ottelussa.

Roninho (Ronald Mateus da Silva) on 34-vuotias pelaaja, joka on edustanut Georgian maajoukkuetta jo pitkään. Vuodesta 2017 asti ukrainalaista Khersonia edustanut pelaaja on muista poiketen pelannut Georgian liigassa useamman vuoden kymmenen vuotta sitten.

Ottelu Ranskan ja Georgian välillä päättyi 4-4 lukemiin. Maalinteossa onnistuivat Roninho, Bynho, Elisandro ja Simi Saiotti. Aikaisemmin Georgian avausviisikossa isoja minuutteja pelanneet Thales ja Fumasa eivät enää maajoukkueeseen mahtuneet. Georgian uusi avauskentällinen on kuitenkin erittäin laadukas ja pärjää paperilla urheilullisessa vertailussa helposti Euroopan huippumaihin nähden.

Ranskan ja Georgian lisäksi lohkossa pelaavat Venäjä ja Armenia. Vahvistuneella Georgialla on nyt hyvät saumat EM-kisoihin. Ihmetystä herättää kuitenkin pelaajien helposti saamat Georgian passit, sillä pelaajilla ei näyttäisi olevan minkäänlaista yhteyttä edustamaansa maahan.

Ranska – Georgia ottelun tiedot löytyvät täältä (UEFA.com). Maalikooste ottelusta alla. Maalikoosteen perusteella muille kuin näille viidelle vahvistukselle ja legendaariselle maalivahti Kupatadzelle ei liiemmin peliaikaa tullut.

– mainos –
Osta maalivahdinvarusteet Futsave.com
– mainos –

Kuvat: LNFS.es