Valikko Sulje

David Parente siirtyi Italian Serie A:han – Missä menevät muut kotimaisen liigan ulkomaalaisvahvistukset?

David Parente siirtyi Italian Serie A:han – Missä menevät muut kotimaisen liigan ulkomaalaisvahvistukset?

Kampuksen Dynamossa kahdella eri visiitillä piipahtanut David Parente siirtyi heti tammikuun alussa Italian Serie A:ssa pelaavaan CDM Futsal Genovaan. Italian liigan hännillä oleva Genova kaipaa kipeästi vahvistusta, sillä putoamisviivan päälle on jo seitsemän pistettä matkaa. Keväällä Jyväskylästä lähdettyään Parente siirtyi Luxemburgin liigan F91 Dudelange Futsaliin, josta siirto Italian liigaan tapahtui.

Serie A Futsal 8.1.2021
Serie A sarjataulukko 8.1.2021. Kuva: Livetulokset.com

Juha-Matti Savolaisen edustama Mantova on viiden peräkkäisen voitottoman ottelun päätteeksi pudonnut jo pudotuspelisijoilta pois. Alkukaudesta hyvässä vireessä ollut joukkue hävisi viimeksi keskiviikkona toisena olevalle Pesarolle. Maalikooste ottelusta löytyy täältä.

Kristijan Radin

Seurajoukkuestatukselta ehkäpä toiseksi kovin kotoisen liigan ulkomaalainen on Kristijan Radin. Kaudella 2018-2019 Kampuksen Dynamoa edustanut serbialainen siirtyi Suomessa vietetyn kauden jälkeen Kazakstanin liigaan ja FK Aktobeen. Aktobesta matka jatkui täksi kaudeksi Bosnia & Hertsegovinaan ja FC Mostarin paitaan. FC Mostar on useampana vuotena totuttu näkemään Mestareiden liigassa, välillä jopa Elite Round vaiheessa asti. Tällä kaudella joukkue ei kuitenkaan selvittänyt tietään Mestareiden liigaan.

Irakli Todua

Suomessa pelanneista ehkäpä eniten puhetta aiheuttaneessa joukkueessa pelaa Akaa Futsalia (ent. Leijona Futsal) vuonna 2016 edustanut Irakli Todua. Georgialainen pelaa nimittäin maansa maajoukkueessa, joka vahvistui usealla brasilialaispelaajalla ennen juuri alkaneita EM-karsintoja. Karsintojen ensimmäisessä ottelussa Todua ja Georgia haki Ranskasta 4-4 tasatuloksen. Tarkemmin Georgian maajoukkueen erikoisista pelaajavärväyksistä voit lukea aikaisemmasta Futsalmaailman jutusta täältä.
Suomen keikan jälkeen Todua on edustanut seurajoukkuetasolla Lidselmash Lidaa (Valko-Venäjä), Georgians Tbilisia (Georgia) ja AEK Larnacaa (Kypros).

Muita mainintoja

Akaa Futsalissa (silloinen Leijona Futsal) pelaaja-valmentajana ollu 2014-2016 Nenad Veljkovic pelasi vielä kauden Tšekissä Slavia Prahassa. Tällä hetkellä 37-vuotias Veljkovic on jo lopettanut pelaajauransa.

Vuonna 2019 FC Kemissä pelannut espanjalainen Daniel Ales Robles pelaa tällä hetkellä Latvian Virsligassa joukkueessa nimeltä Rezekne. Samana kautena myös FC Kemiä edustanu Antonio Jesus Ruiz ”Owen” Garcia pelaa tällä hetkellä Italian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Serie B:ssä Maccan Prata:n riveissä.

Viime kaudella Tornion Palloveikoissa pelannut brasilialainen maalivahti Lucca on siirtynyt myös Luxemburgin liigaan ja Titus Pétange joukkueeseen.

Artikkelikuva: CDM Futsal