Valikko Sulje

Viktor Jansson Tornioon

Viktor Jansson Tornioon

Tornion Pallo-Veikot on kaapannut riveihinsä Ruotsin maajoukkueen ykköstorjujan Viktor Janssonin. Jansson siirtyy Meri-Lappiin IFK Göteborgista, jossa hän voitti menneellä kaudella hopeaa kahden Uddevallassa voitetun mestaruuden perään.

Jansson on pelannut futsalin Mestarien liigassa IFK Uddevallan paidassa. 23-vuotiaalla maalivahdilla on nuoresta iästään huolimatta vyöllään 22 maaottelua.

Hän liittyy Tornion Pallo-Veikkoihin 1-vuotisella sopimuksella. Jansson odottaa haastetta mielenkiinnolla.

– Yksinkertaisesti haluan kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Myös uusien kokemuksien löytäminen on mieluisaa. Jos katsoo suuressa kuvassa, niin haluan niittää menestyksen satoa Tornion Pallo-Veikkojen maalilla. ToPV on kohtalaisen nuori joukkue futsal-liigassa, ja siitä huolimatta ovat olleet menestyksekkäitä. Meillä on kaikki mahdollisuudet olla kauden päätteeksi sarjataulukon kärjessä. Sillä matkalla haluan olla mukana ja olla vaikuttamassa lopputulokseen. Olen saanut seurasta hyvän vaikutelman, ja olen todella innoissani siirtyessäni heidän riveihinsä.

Jansson kertoo, ettei Tornio ollut ainoa vaihtoehto. 

– Sain muutamia yhteydenottoja toisista maista mm. Italiasta. Uskon Suomen olevan todella hyvä askel urallani, varsinkin nyt Suomen maajoukkueen hurmatessa futsalmaailmaa viime vuosien hyvillä tuloksilla. Seuraan aktiivisesti Juha-Matti SavolaistaAntti KoivumäkeäJani Korpelaa ja Jukka Kytölää. He ovat pelaajia, jotka ovat nousseet Suomen liigasta isoihin sarjoihin.

Suomen liiga on jollain tavoin tuttu. Hän on seurannut sarjaa ja varsinkin Suomen maajoukkueen otteita. 

– Itseasiassa tiedän aika paljon suomalaisesta futsalista. Suomi on maa, joka on päässyt Pohjolassa pisimmälle niin seura- kuin maajoukkueessa. Kyseessä on sarja ja kansa, joka työskentelee aina kivenkovaa tavoitteidensa eteen ja toimivat ammattimaisesti futsalin parissa.

Erona Ruotsiin on pelin taktisuus. Sarja on lisäksi hyvin tasainen, jossa kuka tahansa top vitosessa voi voittaa kenet tahansa. Tätä kuvaa hyvin viime kausi, jolloin ykköseksi selvinnyt Akaa oli vain seitsemän pistettä viidenneksi jäänyttä KaDya edellä.

Jansson onnistuu yllättämään tiedoillaan Suomen tilanteesta.

– Tiedän suuren osan suomalaisia huippupelaajia, lähinnä maajoukkueen tapahtumien seuraamisen kautta. Sen lisäksi olen tietysti ottannut selvää Tornion pelaajista. Tarkemmin seurattujen pelaajien joukossa on Newton jrTomicCizmarItalo ja Stankovic. Heidän lisäkseen seuraan, kuten aiemminkin kävi ilmi, suomalaisia maalivahteja. Sarjassa on paljon hyviä nuoria maalivahteja, kuten Jan HolmKasper Kangas ja Pietari Portimo.

Jansson on luonut hienon uran alun Ruotsissa. Jatkuuko mitaliputki myös Suomen liigassa jää nähtäväksi.

Futsalmaailma.fi tulee julkaisemaan Janssonin henkilökuvan myöhemmin syksyn aikana.