Valikko Sulje

Suomalaiset ulkomailla – Savolainen Italian pääsarjaan, Korpela jatkaa Puolassa

Jani Korpela ehdolla maailman parhaaksi nuoreksi pelaajaksi 2020 Futsal Awards-gaalassa

Suomen miesten maajoukkueen tähtipelaajat Juha-Matti Savolainen ja Jani Korpela jatkavat ulkomailla myös tulevan kauden.

Juha-Matti Savolainen siirtyy Kroatian liigan Crnicassa vietetyn kauden jälkeen Italian pääsarja Serie A:han. Kausi Crnicassa päättyi vasta heinäkuun alussa, kun yksiosaisessa pudotuspelissä Crnica hävisi Squarelle jatkoajan jälkeen. Maalikoosteen Savolaisen toistaiseksi viimeisestä pelistä Kroatian liigassa voi katsoa täältä.

Savolaisen uusi seura on suomalaisille tuttu Kaos Mantova. Mantovaa on ehtinyt maajoukkuepelaajista edustaa Jukka Kytölä ja Miika Hosio. Toissa kaudella kaksikko johdatti Mantovan Serie A2 sarjasta pääsarjaan ja viime kaudella Jukka Kytölä pelasi Mantovassa isoja minuutteja Serie A:ssa. Tulevalle kaudelle Jukka Kytölä palaa Suomeen ja KaDy:n paitaan. Jukka Kytölän tarinoita Mantovasta voi lukea erillisen blogin kautta täältä. Keskeytetyllä koronakaudella Mantova jäi 16. joukkueen sarjataulukossa yhdeksänneksi, mutta kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin olisi ollut vielä hyvät mahdollisuudet.

BOMBA SERVITA 💣: LE CHIAVI DELLA PORTA DEL MANTOVA NELLE MANI DI JUHA MATTI SAVOLAINEN ⚪️🔴La calma è la virtù dei…

Julkaissut Mantova Calcio a 5 Lauantaina 18. heinäkuuta 2020

Jani Korpela jatkaa Rekord Bielsko-Bialan riveissä

Puolalaiseen Rekord Bielsko-Bialaan viime kaudeksi siirtynyt Jani Korpela jatkaa seurassa myös tulevan kauden. Kuluneella kaudella Korpela teki viisi maalia Rekordin paidassa.

Maaliskuussa kauden keskeytys hetkellä Rekord johti Ekstraklasaa 13 pisteen erolla ennen Lubawaa, joten joukkue pelaa mahdollisesti myös Mestareiden liigaa, ellei korona siirrä kansainvälisiä otteluita. Elokuussa alkavalle uudelle kaudelle osallistuu poikkeuksellisesti 17 joukkuetta. Torstaina pelatussa ensimmäisessä harjoitusottelussa Rekord kaatoi Sośnica Gliwice 10-1 lukemin.

Artikkelikuva: Leo Hynninen
Kuvassa Jani Korpela