Valikko Sulje

Futsalin yläkoululeiritys – Haku tulevalle kaudelle auki

Futsalin yläkoululeiritys - Haku tulevalle kaudelle auki

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Suomen Urheiluopisto käynnisti syksyllä 2016 mittavan yläkouluvalmennuksen ohjelman 7–9-luokkalaisille tavoitteellisesti urheiluun suuntautuneille nuorille.

Valmennus toteutetaan yhdessä Päijät-Hämeen Urheiluakatemian sekä lajiliittojen kanssa. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

Suomen Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, laadukkaat valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.

On tärkeää ymmärtää ettei yläkoululeiritys ole perinteinen lajileiri. Leirin aikana yleensä tulee vähemmän lajiharjoittelua kuin mihin olet kenties aikaisemmilla leireilläsi tottunut. Painotamme leirityksessä koulutehtävien tekemistä sekä urheilijanakasvamista (ruokailun merkitys, palautuminen sekä psyykkinen valmennus), lajiharjoittelua toki unohtamatta. Tarkemmat lisätiedot löydät Suomen Olympiakomitean sivuilta.

Futsalin yläkoululeiritys

Leiritys on kerännyt nuoria futsalin harrastajia Vierumäelle jo parin viime vuoden ajan ja kuluneena lukuvuonna laji oli suurin leirityksessä mukana olleista lajeista.

Toiminta on tarkoitettu tavoitteellisesti futsalia pelaaville, vuosina 2005-2007 syntyneille pojille ja tytöille. Leiri on suunnattu pelaajille, jotka tuntevat intohimoa futsalia kohtaan ja kokevat sen mahdolliseksi uravaihtoehdoksi urheilijan polullaan. Yläkoululeiritys toimii myös tukitoimena nuorille, jotka tavoittelevat myöhemmin paikkaa futsalin U19 maajoukkueissa.

Toteutuksessa mukanaSuomen Urheiluopisto, Suomen Olympiakomitean virallinen urheilu- ja valmennuskeskus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Vierumäen toimipiste. Yhteistyössä mukana Päijät-Hämeen Urheiluakatemia sekä leiritykseen osallistuvien pelaajien koulut.

Leirityksen valmennuksesta vastaavat jo aikaisemmin leirityksessä mukana olleet Maru Grönroos ja Petteri Lehtinen.

Leirien ajankohdat

  • 1. leiri  27.9.-1.10.2020
  • 2. leiri 22.-26.11.2020
  • 3.leiri 24.-28.1.2021
  • 4.leiri 14.-18.3.2021

Leiritykset alkavat sunnuntaisin ja päättyvät torstaisin.

Leirien sisältö

  • Urheilullinen kehittyminen (futsalmaiset lajitaidot; havainnointi, pelin analysointi ja päätöksenteko sekä fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet)
  • Koulu / opiskelu (jokaisen leiripäivän sisältöön kuuluu kouluun varattu jakso)
  • Elämänhallintataidot (arjenhallinta, psyykkinen, ravinto)

Lisätietoja

Lisätiedot leirityksistä ja yhteistiedot kysymyksille Vierumäen sivuilla.

Hae mukaan 16.08.2020 mennessä. Hakulomakkeen löydät täältä.

Menneistä yläkoululeirityksistä voi lukea Maalivahtiblogin puolelta.