Valikko Sulje

Futsalin uudet säännöt tulevalle kaudelle – Palloliitolta myös ohjeistus futsalharjoittelun toteuttamiseen korona-aikana

Futsal uudet säännöt valmentajakoulutus

Fifan julkaisemat uudet säännöt futsaliin kaudelle 2020-2021 löydät kokonaisuudessaan täältä.

Tärkeimpinä poimintoina uudella kaudella on peliajan pättyminen summerin soidessa. Vanhan säännön mukaan riitti, kun veto lähtee ennen summerin sointia. Toinen olennain uusi tulkinta liittyy kentältäpoistoihin. Jos maalivahti on maalillaan ei vastustajalla ole pääsääntöisesti ilmeistä maalintekomahdollisuutta. Lisäksi käsivirhesääntö on uusissa säännöissä kirjoitettu uusiksi.

Ohjeistus futsalharjoitteluun korona-aikana

Palloliiton kesäkuussa voimaan tullut uusi ohjeistus futsalharjoitteluun löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Kansainväliset futsalvalmentajakoulutukset Suomessa

Kesällä oli tarkoitus järjestää Suomessa kaksi kovan tason futsalvalmentajakoulutusta. Kemissä järjestettävä José Venancio López Hierron ja Mićo Martićin vetämä koulutus on kuitenkin siirretty vuodella eteenpäin eli kesälle 2021.

Valkeakoskella kuitenkin järjestetään 7.8-9.8.2020 suunniteltu valmentajakoulutus. Koulutusta vetävät espanjalaisvalmentajat Eduardo García Belda ja Manuel Peris Gavaldá. Lisätiedot ja osallistumisohjeet löydät Mad Maxin nettisivuilta.

Artikkelikuva: Leo Hynninen