Valikko Sulje

Mitä futsalammattilainen tienaa? – Tässä tiedot Espanjan liigan palkoista

Espanjan liigan pelaajayhdistys eli AJFS (Asociación de Jugadores de Fútbol Sala) julkaisi taannoin pelaajien palkkatietoja vuodelta 2018. Alla olevat tiedot ovat vain seurojen maksamia palkkoja, joten niiden päälle pelaajilla on henkilökohtaisia sopimuksia. Tyypillisiä henkilökohtaisia sopimuksia ovat esimerkiksi kenkä- tai varustesopimukset. Nykypäivänä myös futsalpelaajat, kuten kaikki muut urheilijat voivat tienata hyvin hoidetulla sosiaalisen median (Instagram, Facebook, Twitter, blogit) käytöllä helposti lisätienestejä palkkansa päälle.

Keskipalkka Espanjan liigassa (LNFS)
€ 3,231.00 kuukaudessa – € 38,773.00 vuodessa (brutto)

Keskipalkka Espanjan liigassa (LNFS) pois lukien kolme suurinta seuraa (Inter Movistar, ElPozo Murcia, FC Barcelona).
€ 805.90 kuukaudessa – € 9,645.00 vuodessa (brutto)

Keskipalkka Espanjan liigassa (LNFS) ja toisella (Segunda) sarjatasolla.
€ 1,700.00 kuukaudessa – € 20,500.00 vuodessa (brutto)

Keskipalkka Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (Segunda)
€ 376.00 kuukaudessa – € 4,512.00 vuodessa (brutto)

Merkille pantavaa on palkkojen tippuminen reilusti kolmen suurimman eli Inter Movistarin, ElPozo Murcian ja FC Barcelonan jälkeen. Toisaalta keskiarvoa tiputtaa reilusti myös nuorten ja rotaatiopelaajien pienet korvaukset etenkin pienemmissä seuroissa. Pienissä seuroissa todennäköisesti avauskentällisen pelaajat vievät suurten peliminuuttien lisäksi myös suuren osan pelaajabudjetista.

Mitä parhaat tienaavat?

Yksittäisten pelaajien palkoista ei varmaa tietoa löydä. Huhujen mukaan (101greatgoals.com) Ricardinho tienasi edellisen sopimuksensa aikana viitisen vuotta sitten 300 000€ vuodessa Inter Movistarissa. Tämän jälkeen Ricardinho on tehnyt uuden (ja rahakkaamman) jatkosopimuksen ja Sporting Lissabonin huhuttiin tarjonneen Ricardinholle yli miljoonan euron vuosipalkkaa. Tulevana kesänä Ricardinho siirtyy ACCS Futsalin riveihin, oletettavasti rahan perässä, sillä Ranskan liiga ei vedä vertoja Espanjan tai Portugalin liigoille. Seurajoukkueen palkan lisäksi Ricardinholla on oma futsalkenkä mallistonsa (Nike Lunar Gato), sekä tietysti muita tuloja yhteistyö- ja tapahtumasopimuksista. Joidenkin arvailujen mukaan pelkkä Nike sopimus tuottaisi Ricardinholle miljoona euroa.

Artikkelikuva: LNFS