Valikko Sulje

Maalivahtiblogi: Jatko-osa ottelutapahtumien järjestämisestä

Heipähei taas ja kiitos kaikille jotka antoivat kommenttia tosta viime kirjotuksestani (sen voi lukea edelleen täältä), saatiin hyviä keskusteluita aikaiseksi. Ajattelin kirjoitella seuraavaksi vähän kesätreenaamisesta ja omia ajatuksia pelikauden ulkopuolisesta harjoittelusta. Jätän sen kuitenkin ensi viikolle, sillä silmiin sattui muutama hyvä juttu tapahtumajärjestämiseen liittyen. Lyhyt jatko-osa Suomi – Espanja matseisin siis.

Eka nosto menee vähän kotiin päin, mutta luokkakaverini Henri Hujala kirjoitti muutaman hyvän pointin ottelutapahtumista ProLipa.fi sivustolle. Ehdoton lukusuositus jutulle.

Nykypäivänä seurojen ottelutapahtumat eivät kilpaile pelkästään toisten lajien tai seurojen tapahtumien kanssa vaan paljon isommassa ympäristössä: ihmisten vapaa-ajan kanssa. 

Henri Hujala @ Prolipa.fi

Toinen maininnan arvoinen juttu oli viime Urheilulehdessä, joka julkaistiin siis 8.5.2019. Kaiken jääkiekko uutisoinnin keskeltä löytyi sivulta 38 alkaen juttua naisten pesäpallosta. Eteläisessä Suomessa pesäpallo ei kauhean kovassa huudossa ole, joten pienenä yllärinä itselle oli, että esimerkiksi Porin Pesäkarhut pelaavat yli 1000 ihmisen yleisökeskiarvolla ja yli 300 000€ budjetilla. Jutussa haastatellaan Porin Pesäkarhujen johtoa ja sen ajatuksia, kannattaa käydä lukemassa koko juttu. Urheilulehden voi lukea myös IS.fi/lehti.

Aivan liian usein urheiluseuroissa satsataan vääriin asioihin. Tehdään investointeja urheiluun, kun pitäisi laittaa ensiksi puitteet ja organisaatio kuntoon. Hankitaan muutamalla tonnilla pelaaja, kun rahalla pitäisi ostaa kahvinkeittimiä, jotta saadaan yleisölle kahvia.

Vesa Saine, Porin Pesäkarhut PJ @ Urheilulehti 19/2019

Laitoin tohon alkuun kuvan PS Villan pelistä muutaman kauden takaa. Ilmaset itsenäisyyspäivän kakkukahvit houkuttelivat silloin kauden ennätysyleisön Martinhalliin. Peli päättyi tietysti 0-0, vaikka kova oli yritys markkinoida vauhdikasta lajia, mutta Zenith on Zenith. Ehkä jotain Moonia vastaan ensimmäistä kertaa paikalla oleville katsojille olisi voinut jäädä erilainen kuva lajista.