Valikko Sulje

Serie A ja A2 – Finaalipaikan ja sarjanousun metsästys

Italialaisessa futsalissa eletään kauden ratkaisevimpia hetkiä. Serie A:ssa on pelattu jo kahdet välierät ja jatkoa seuraa viikonloppuna. Serie A2:n playoffeissa on jäljellä enää kaksi kaksiosaista otteluparia, joiden voittajat nousevat Serie A:han. Jukka Kytölän ja Miika Hosion Mantova on yksi näistä joukkueista. Luodaan ensin kuitenkin katsaus Serie A:han.

Serie A:n puolivälieristä tiensä jatkoon selvittivät melko odotetusti runkosarjan neljä parasta joukkuetta. Näistä vain runkosarjan ykkönen Acqua&Sapone joutui taistelemaan kolmen ottelun verran, sillä Maritime yllätti heidät ensimmäisessä osaottelussa jatkuvalla lentävän maalivahdin käytöllään, johon A&S:n prässi ei purrut. Tässä vielä yhteenveto puolivälierien tuloksista. Toiset osaottelut pelattiin jälkimmäisen joukkueen kotona (tummennetut joukkueet jatkavat).

A&S – Maritime 2-5, 4-0, 4-1
Pesaro – Came 4-2, 5-1
Rieti – Eboli 4-3, 2-1
Napoli – Meta 5-3, 5-3

Ensimmäiset ja toiset välierät pelattiin molemmat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä lauantain ja tiistain välillä seuraavin tuloksin.

A&S – Napoli 7-1, 2-3
Pesaro – Rieti 6-3 ja., 7-2

Dramaattisimmaksi otteluksi voitaneen nimetä Pesaron ja Rietin ensimmäinen kohtaaminen, jossa kotijoukkueen lentävän maalivahdin käyttö oli lähellä kostautua Rietin iskiessä 2-3 -maalin tyhjään verkkoon 40 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Niin vain Pesaro punnersi kuitenkin tasoihin ja jatkoajalla ohitse. Maalikoosteen ottelusta voit katsoa tästä linkistä. Neljässä välieräottelussa on muuten nähty yhteensä neljä punaista korttia, joten tunnetta kentällä riittää.

Välieristä edetään finaaleihin kolmella otteluvoitolla. Pronssiottelua ei pelata. Ottelut jatkuvat seuraavalla aikataululla.

Pe 17.5. klo 21 (Suomen aikaa): Rieti – Pesaro TV: PGM Sport Futsal
Pe 17.5. klo 21.30: Napoli – Acqua&Sapone TV: Sky Sport (jälkilähetys: PGM Sport Futsal)
Su 19.5. klo 21.30: Napoli – Acqua&Sapone TV: PGM Sport Futsal
(Mahdollinen 4. välierä su 19.5. Rieti – Pesaro)

Serie A2 – Suomalaisten Mantova jatkaa

Serie A2:n playoffien ensimmäisestä vaiheesta yhteismaalein jatkoon etenivät kolme eteläisen C-lohkon joukkuetta sekä A-lohkosta suomalaisten Mantova. Tulokset on lueteltu alla, jälkimmäinen tulos on aina jälkimmäisen joukkueen kotipeli (tummennettu joukkue voitti otteluparin).

Virtus Aniene – Sandro Abate 2-2, 4-6
Real Cefalù – Real Rogit 2-3, 3-4
Cittá di Sestu – Mantova 4-1, 2-8 ja.
Atletico Cassano – Tombesi Ortona 7-0, 4-3.

Kaksiosaisten finaalien ensimmäiset osat pelataan la 18.5. klo 17 (Suomen aikaa). Atletico CassanoMantova lähetetään suorana Puglia5:n FB-sivulla, kun taas Real RogitSandro Abate näkyy livenä Piuennen FB-sivulla. Toiset ja ratkaisevat osaottelut näytetään Sportitalia-kanavalla pe 24.5. ja ma 27.5. Kellonajat ja ottelujärjestys eivät ole vielä tiedossa, ja internet-näkyvyys on niin ikään epävarma.

Miika Hosio Mantovan paidassa.

Mainittakoon loppuun vielä Serie A:n jännittävän putoamiskarsinnan vaiheet pähkinänkuoressa. Lazio oli voittanut ensimmäisessä osassa (3.5.) kotonaan Arzignanon 5-1 ja lähti toiseen osaan (10.5.) puolustamaan neljän maalin etumatkaansa. Maali-iloittelussa odoteltiin jo hieman jatkoaikaa Arzignanon johtaessa ottelua 90 sekuntia ennen loppua kotikentällään 7-3. Kokeneet kotijoukkueen seuraikonit olivat kuitenkin eri mieltä: 38-vuotias Fabrizio Amoroso tarjosi kulman jälkitilanteesta syötön pian 52 vuotta täyttävälle vuoden 1996 maailmanmestarille Marcio Brancherille, joka sijoitti pallon liukuen taka-alakulmaan. Amoroso iski itse sinetin Arzignanon säilymiselle Serie A:ssa kaksi sekuntia ennen summeria. Ottelun maalikoosteen voit katsoa alta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä)

Artikkelikuva: divisionecalcioa5.it

Jutun pohja/lähteet: Jukka Kytölä