Valikko Sulje

Perjantaina alkaa – Mestareiden liigan finalistit esittelyssä

Kerroimme aikaisemmin Mestareiden liigan finaalien aikataulut ja nyt pureudumme hieman tarkemmin joukkueisiin. Finaalien joukkueet ovat siis Inter Movistar (Espanja), Barça Lassa (Espanja), Sporting CP (Portugali), sekä Kairat Almaty (Kazakstan).

Inter Movistar

Kilpailun hallitseva mestari ja myös Espanjan liigan hallitseva mestari. Tavoittelee ennätyksellistä kolmatta peräkkäistä voittoa (aikaisemmin UEFA Euro Cup nimellä pelattu) ja kuudetta kertaa seuran historiassa. Madridista kotoisin oleva perinteinen seura on perustettu vuonna 1977. Atletico Madrid yritti tiettävästi ostaa seuraa, mutta kauppoja ei ole syntynyt. Espanjan liigassa Inter on tällä hetkellä 30 pelin jälkeen kolmantena, mutta pudonnee neljänneksi Osasunan viikonlopun pelin jälkeen. Espanjassa alkaa tämän kierroksen jälkeen pudotuspelit.

Interin suurin tähti Ricardinho. Kuva: www.lnfs.es

Pelaajista suurimman huomion on vie maailman parhaaksi futsalpelaajaksi useasti valittu Ricardinho. Tällä kaudella Ricardinho on kärsinyt loukkaantumisesta, mutta palasi viime Espanjan liigan kierroksella kokoonpanoon tehden yhden maalin. Interin kenraali päättyi kuitenkin 7-2 tappioon Navarraa vastaan. Maalikoosteen ottelusta voit katsoa tästä. Muista pelaajista mainittakoon tällä kaudella Espanjan liigassa 19 maalia tehnyt brassi Daniel, 17 maalin Borja, sekä 15 maalin Gadeia. Ricardinholla maaleja on 15 Espanjan liigan puolella.

Sporting CP

Sporting CP pelasi viime vuonna Mestareiden liigaa edeltäneen UEFA Futsal Cupin finaalissa häviten Interille. Seura voitti kuitenkin Portugalin mestaruuden tiukassa taistossa paikalliskilpailija Benficaa vastaan. Tällä hetkellä Sporting on Portugalin liigassa toisena, kun runkosarja on siellä saatu päätökseen. Eroa Benficaan jäi kaksi pistettä, joskin Sporting hävisi runkosarjassa vain kerran ja pelasi kerran tasan voittaen loput 26 peliä. Tällä kaudella Sporting ehti jo voittamaan Portugalin cupin.

Cavinato (vihreävalkoinen) kahden Benfica pelaajan välissä.

Pelaajista mainittakoon Portugalin liigassa 24 maalia tehnyt Diego Cavinato. Neljättä kautta Lissabonissa pelaava italialainen on tehnyt tähän mennessä Mestarien liigassa kolme maalia kuudessa pelissä. Muista pelaajista silmällä kannattaa pitää brasilialaista maalivahtia Guittaa, joka on todella vahva myös jalalla pelaamisessa, sekä hienon uran tehnyttä pivotpelaaja Cardinalia.

Barça Lassa

Monilajiseura FC Barcelonan futsaljoukkue on hallinnut tällä kaudella Espanjan liigaa, jonka runkosarjan voiton se on jo varmistanut. Tällä kaudella Barcelonassa on ehditty juhlia jo kertaalleen, sillä Espanjan cupin pokaali matkasi Kataloniaan. Kaksinkertainen UEFA Futsal cup voittaja hakee nyt kolmatta voittoaan.

Brasilialaiset Leo Santana ja Ferrao. Kuva: LNFS

Pelaajista ehdottomasti kannattaa seurata brasilialaista pivottia nimeltä Ferrao. Espanjan liigassa verkko on heilunut jo huikeat 29 kertaa, jolla Ferrao on maalipörssissä toisena. Hänen edellään on vain Jaénin Espanjalainen pivot Carlitos 30 maalilla. Ferraon liikkeitä pelissä kannattaa katsoa erityisesti pivotpelaamisesta kiinnostuneet katsojat. Muita maalisieppoja ovat Espanjan liigassa olleet tällä kaudella brasilialaisvenäläinen Esquerdinha ja Sergio Lozano, jotka molemmat viihtyvät eniten laitapelaajan paikalla.

Kairat Almaty

Kazakstanin ylpeys Kairat Almaty on voittanut Mestareiden liigaa edeltäneen UEFA Futsal cupin kahdesti. Finaaliturnauksessa Kairat on jo kahdeksatta kertaa historiassa. Kairatin joukkue tunnetaan taitavista brasilialaisista, joista useat pelaavat myös Kazakstanin maajoukkueessa helpohkosti saatujen kansallisuuksien ansiosta. Kairat myös johtaa 12 pisteellä Kazakstanin liigaa ennen Sk Ayatin joukkuetta. Kairat on hävinnyt Kazakstanin liigassa kolmesti ja voittanut 21 kertaa.

Kairat Almatyllä on kotikenttäetu tämän vuoden finaalissa. Kuva: Sportsfile

Pelaajistoa Kairatilla on kahdeksan Brasiliassa syntyneen lisäksi muutamat oman maan pelaajat, sekä yksi Iranilainen Hossein Tayyebi. Ehdoton huomio kohdistuu maalivahti Leo Higuitaan (artikkelikuvassa), joka osallistuu paljon pallolliseen peliin myös vastustajan kenttäpuoliskolla. Kenttäpelaajista vakuuttavia otteita viime EM-kisoissa esitti etenkin brasilialaistaustaiset Douglas Junior ja Taynan. Syntyperäisistä Kazakstanilaisista kannattaa seurata kokenutta Dinmukhambet Suleimenovia tai kaksi maalia Mestareiden liigassa jo tehnyttä Chingiz Yesenamanov. Lyhyen dokumentin Kairatin harjoituskeskuksesta ja Leo Higuitasta voit katsoa tästä.

Aikataulut

Pe 26.4 (Välierät)

  • Sporting CP – Inter Movistar 15:45 (Suomen aikaa)
  • Barça Lassa – Kairat Almaty 18:30 (Suomen aikaa

Su 28.4 (Finaali)

  • Pronssiottelu 14:30 (Suomen aikaa)
  • Finaali 17:00 (Suomen aikaa)

Kaikki pelit näkyvät Viasat Urheilu kanavalla, sekä Viaplayssa.

Artikkelikuvassa Kairatin maalivahti Leo Higuita. Kuva: UEFA