Valikko Sulje

Mestareiden liigan ensimmäinen voittaja – Sporting CP

Sporting CP voitti sunnuntain finaalissa Kairat Almatyn 2-1 (0-0). Sportingin maaleista vastasivat Cavinato, sekä Alex Merlim. Molemmat pelaajat ovat Brasiliassa syntyneitä, mutta sittemmin Italian kansallisuuden saaneita. Kairatin ainokaisen finaalissa teki Douglas Junior. Finaalin live-pöytäkirjan näet tästä linkistä.

Sportingille mestaruus eurokentillä oli seurahistorian ensimmäinen ja samalla Sporting on myös ensimmäinen nykymuotoisen Mestarien liigan voittaja. Kolmanneksi finaaliturnauksessa sijoittui FC Barcelona ja neljänneksi Inter Movistar, eli molemmat Espanjan jätit jätettiin tylysti ulos itse finaalista.

Finaalia seurattiin myös Lissabonissa, kun Sporting järjesti kannattajilleen omassa kotihallissaan hienot puitteet seurata ottelua. Jos videon upotus ei näy, niin tästä linkistä.

Artikkelikuva: UEFA