Valikko Sulje

Dokumentti – Tutustu Kairat Almatyn harjoituskeskukseen ja Leo Higuitaan

Kairat Almaty isännöi Mestareiden liigan finaaleja tämän viikon lopulla 26.-28.4.2019 (ja pelit näkyvät muuten Suomessa Viasat Urheilun ja Viaplayn kautta). Tuoreella dokumentilla kurkistetaan Kairatin harjoituskeskukseen ja brasilialaisten pelaajien arkeen. Kairatissa on tunnetusti viihtynyt moni brasilialainen pelaaja pitkään, esimerkiksi dokumentissa esiintyvä maalivahti Leo Higuita teki juuri viiden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa. Almaty on 1,5 miljoonalla asukkaalla Kazakstanin suurin kaupunki, mikä siellä vetää huippupelaajia puoleensa?

Dokumentissa ilmenee mielenkiintoisia tarinoita. Tiesitkö että kolmesti maailman parhaaksi maalivahdiksi valittu Leo Higuita ja Real Madridissa jalkapalloa pelaava Marcelo ovat pelanneet junioreina samassa joukkueessa useamman vuoden? Leo Higuita kertoo myös mistä hänen taiteilijanimensä ”Higuita” on saanut alkunsa. Englannin kieliset tekstitykset löytyvät videon alapalkista. Jos upotus ei näy, niin videoon pääset tästä linkistä (youtube). Video kestää 19 minuuttia.

https://www.youtube.com/watch?v=TCpvjjClpks

Videolla kuullaan myös Kairatin valmentaja Kakaun mietteitä, miksi ulkomaalaispelaajat ovat äärimmäisen tärkeitä Kazakstanissa, jonka liiga ei ole vielä maailman terävintä kärkeä.

Leo Higuita, Kairat Almaty.

Artikkelikuva: Kuvakaappaus videolta