Valikko Sulje

Italiassa Cup – Keskiviikosta eteenpäin paljon huippufutsalia nähtävillä

Italian futsalissa on tällä viikolla edessä suuri spektaakkeli, nimittäin Coppa Italia. Tätä perinteistä ja arvostettua cup-kilpailua on pelattu jo vuodesta 1985 (historiaa lisää) ja kahdeksan joukkueen lopputurnauksena kaudesta 2003-04 alkaen. Coppa Italia on kilpailu, joka pelataan jokaisella sarjatasolla erikseen. Serie A:lla, A2:lla, B:llä, U19:llä ja naisten Serie A:lla on kullakin oma cup-kisansa, jonka lopputurnaus pelataan Final Eight -muotoisena. Poikkeuksellisesti A2:n cupin finaaliturnaus pelattiin tänä vuonna vain neljän joukkueen kesken viime viikonloppuna. Serie B:n cup-lopputurnaus käytiin toissa viikonloppuna, mutta kaikki muut edellä mainitut kolmen sarjan (Serie A, Serie A naiset, U19) lopputurnaukset mitellään keskiviikon ja sunnuntain välisenä aikana 20.-24.3. puolueettomassa Emilia-Romagnan maakunnassa kuudella eri areenalla.

Serie A:n Coppa Italian lopputurnaukseen on perinteisesti päässyt liigan syyskierroksen kahdeksan parasta joukkuetta, kuten Espanjan liigassakin. Lopputurnauksen lisäksi muita cup-otteluita ei siis tässä kilpailuformaatissa ole. Tänä vuonna systeemiä kuitenkin muutettiin hieman, sillä nyt vain syyskierroksen neljä parasta joukkuetta pääsivät suoraan lopputurnaukseen, kun taas sijoille 5-12 jääneet joukkueet pelasivat maaliskuun alussa yksiosaiset neljännesvälierät paremmin sijoittuneen kotikentällä (5. vs. 12., 6. vs. 11., 7. vs. 10. ja 8. vs. 9). Yksi yllätys nähtiin, kun sarjajumbo Lazio voitti viimeisen sekunnin maalillaan Maritimen 2-3. Muuten kotitaika piti ja puolivälierien otteluparit arvottiin seuraavasti

Kuuma derby vieraalla maalla. Napoli on juhlinut liigassa vieraskentällä viimeksi 15.12, silloin juuri Ebolin kustannuksella. Eboli puolestaan on ollut liigassa kovassa vireessä; edellisestä viidestä pelistä saldona on 12 pistettä. Liigassa Napoli (4.) on kaksi pistettä Ebolia (6.) edellä. Eboli lienee hyvän vireensä ansiosta hienoinen suosikki.

Pesaro (liigassa 2.) kompastui lauantaina häntäpään Arzignanon vieraana, ja varsin tuoreessa muistissa tammikuun lopulta on finaalitappio toisessa cup-kilpailussa Rietille. Nälkää siis luulisi riittävän eikä matkarasitusta tule paljon. Came (8.) voitti viime viikonloppuna vieraissa Lazion, mutta Pesaro on aivan eri luokan vastus. Molemmat keskinäiset liigaottelut ovat olleet Pesaron heiniä. Playoff-paikan saavuttaminen liigassa kolmen viimeisen kierroksen aikana lienee Camen ykkösprioriteetti.

Rietin (3.) esitykset liigassa ovat ailahdelleet: edellisestä viidestä pelistä kasassa on vain yksi voitto ja viisi pistettä. Metalla (7.) pisteitä on samalta ajalta yhdeksän. Molemmilla on alla upeat voitot viime viikonlopulta ja kumpikin on voittanut kotonaan keskinäiset sarjaottelut. Tasaista tulee olemaan.

  • To 21.3. Acqua&Sapone – Lazio
  • Klo 21:30 (Suomen aikaa)
  • TV: PMG Sport Futsal

Acqua&Sapone (1.) on joutunut taipumaan kahdesti viidessä edellisessä liigaottelussa, mutta Lazion (12.) pitäisi joka tapauksessa olla heille helpohko lämmittely välierää varten. Heidän keskinäinen liigaottelunsa päättyi A&S:n hyväksi 0-10.

 

Kaikkien sarjojen otteluaikataulut voi katsoa kisasivustolta: www.faenza2019.it Tänne päivittyvät myös tulokset. Lisää Suomessa katsoessasi otteluiden alkamisaikoihin yksi tunti.

Kaikki ottelut lähetetään livelähetyksinä PMG Sport Futsalin Facebook-sivulla. Odotellessa voi aistia ”Copan” tunnelmaa vaikkapa katsomalla neljän vuoden takaisen finaalin koosteen (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä):

Artikkelikuva: http://www.faenza2019.it/

Teksti: Jukka Kytölä