Valikko Sulje

Maalivahtiblogi: Millaiset ovat hyvät suojat maalivahdille?

* Kaupallinen yhteistyö G-Form ja xtremesports.fi

Olen aina ollut kiinnostunut erilasista maalivahdinvarusteista, joten niistä täytyy kirjoitella hieman tekstiä. Tein itseasiassa muutama vuosi sitten eräälle kotimaiselle varustemerkille futsalmaalivahdin varusteista markkinatutkimuksen. Mielenkiintoista hommaa ja muutenkin olen aina tykännyt kokeilla erilaisia suojia. Jos jostain suojasta saa pienenkin edun, käytän sitä. Lisäksi futsalissa maalivahdin hommat ovat muutenkin sen verran loukkaantumiherkkää, joten mitä vähemmän loukkeja sen parempi. Tällä hetkellä käytän aina maalissa ollessa säärisuojia, polvisuojia, alasuojallisia suojahousuja, kompressio aluspaitaa, kyynärsuojia, rannetukia, sekä hanskoja (ei jalkapallohanskoja). Kypärän käyttöä olen myös kokeillut, mutta sen käyttöön en ole vielä päässyt ihan sisään. Päähän kohdistuneita iskuja olen kuitenkin saanut useita, viimeksi syksyllä muutaman. 

G-Form säärisuojat.

G-Form säärisuojat ovat hyvä esimerkki hyvin suunnitelluista suojista. Hyvin suunnitellut suojat eivät haittaa yhtään pelaamista eikä niitä edes huomaa käyttävänsä pelissä. Esimerkiksi mainitsemani kypärät, olen kokeillut kahta kypärää muttei kumpikaan ole tuntunut täydelliseltä omaan päähän. Uskon silti että vuoden päästä treenaan joka kerta kypärä päässä, kunhan vain löydän tarpeeksi laadukkaan varusteen. Toinen hyvä esimerkki on maalivahtien alasuojat. Yllättävän moni futsalmaalivahti pelaa ilman niitä. Usein he ovat kokeilleet huonoja alasuojia vain kerran ja kokeilut ovatkin jääneet siihen. Omat kokemukset hyvistä alasuojista on se etteivät ne haittaa yhtään pelaamista.

Käytin ennen G-Form säärisuojia samoja muovipalikoita säärien kohdalla lähemmäs kymmenen vuotta. Ero G-Form säärisuojiin on valtava, kun ei tarvitse enää nostella syndejä pelatessa tai viritellä teippejä sääriin ennen peliä tai puoliajalla. G-Form säärisuojat ovat myös todella kevyet ja hengittävät käytössä hyvin. Maalivahtina harvoin kukaan säärille potkii, mutta säärisuojien suojaominaisuudet toimivat erinomaisesti ainakin pallon pysäyttämiseen. Parasta näissä ehkä kuitenkin on istuvuus, vaikka pallon torjuu säärellä ei suojaa tarvitse kääntää takaisin hyvään asentoon. Suoja pysyy kuin liimattuna paikallaan. Suosittelen suojia testiin, josset ole vielä kokeillut. G-Form suojat voi ostaa helposti Extremesportsin nettikaupasta: https://extremesports.fi/

G-Form suojat toimivat myös lumisissa olosuhteissa.

Tulevaisuudessa voisin palata jutuissa vielä tarkemmin muihin maalivahdinvarusteisiin. Nyt täytyy kuitenkin pakata syndit kassiin ja lähteä kokeilemana maalintekotaitoja kenttäpelaajana paikallisen Union Plaanin futsaltreeneihin Heinolaan. Pari tuntia maalivahdille tärkeän ominaisuuden tehoharjoittelua siis.