Valikko Sulje

Maalivahtiblogi: Yhdet treenit

Päivitellääs vähän meininkiä taas. Marraskuu alkoi ja ilmat Coimbrassa kylmentyneet sinne 10-15 asteen tuntumiin. Tämä tarkoitattaa samalla sitä että myös kämpässä on sisällä 10-15 astetta. Eristystä tai pattereita ei täällä ole ilmeisesti vielä keksitty. Viime viikot on olleet itelle vähän katkonaisia ja tuli vähän sairasteltuakin siinä.

Joku kyselikin millaisia harjoitteita täällä vedetään, niin laitan tähän postaukseen piirrosten kanssa yhdet kokonaiset treenit Centro Social de São Joãon ykkösjoukkueelta. Tähän asti on tullut muutenkin piirrettyä kaikki harjoitukset treenipankkiin muistiin. Ykkösjengi pelaa siis toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja kuuden matsin jälkeen kasassa on neljä voittoa ja kaksi tasuria. Tavoite seuralla on nousta takaisin korkeimmalle sarjatasolle, missä se pelasikin vielä kaksi vuotta sitten 2016/2017 kaudella. Päävalmentajana toimii Alcides Lopes, joka on koutsannut jengiä jo pitkään. Ite tulee treenattua lähinnä kakkosjoukkueen kanssa, mutta välillä on ollut yhteistreenejä myös ykkösjoukkueen kanssa. Joukkueiden välinen yhteistyö on tiivista, kakkosjoukkue pelaa siis kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja alle 20-vuotiaiden joukkue pelaa U20-liigassa. Kakkosjengikin johtaa kolmanneksi korkeinta sarjatasoaan (kuusi voittoa, yksi tappio), vaikkei sillä liiemmin tulostavoitteita olekkaan seuran prioriteettien ollessa ykkösjoukkueessa ja U20-liigassa. Ykkösjengin kakkosmaalivahti Leandro pelaa muuten myös Portugalin U20 maajoukkueessa.

22.10

  • Teemana pallonhallinta ja eteneminen sen kautta. Hieman painotusta myös viimeistelyssä, riistoissa, syöttölinjojen puolustamisessa.
  • Rasitustaso kevyt, eli hieman tavallista kevyemmät treenit (harjoituksia ykkösjengillä on ollut 6-4 kertaa viikossa + pelit)
  • Pelaajia paikalla 10+3 maalivahtia ja staffia 8
  • Kesto 1h 45min

Fysiikkavalmentajan vetämät alkulämmöt 1.

  • Pari kiekkaa hölkkää kentän ympäri
  • Seinää vasten kyykkypito – punnerruksia läpsyllä x 3 sarjaa
  • Yhden jalan kyykkypito seinää vasten
  • ”Aidan” yli hyppyjä sivusuuntaan x 2 sarjaa
  • Vatsalihasaktivointi/lankutus x 2 sarjaa

Alkulämppäpeli 2.

Maalit kympeillä väärinpäin ja pelipallona futsalpallon sijasta jalkapallo. Jos pallo menee rajoista yli, se kuka hakee ekana saa jatkaa rajapotkulla tai heitolla. Pelaajia 6v6 + yks veskoista oli jokeri. Jos vastustaja tekee maalin niin 10 punnerrusta toisille. Volley maalista suoraa syötöstä tuplana punnerrukset.

Kauhee show heti päällä. Peli muistutti samaa kuin 10 vuotiaana pelattiin supertelellä jossain hotellin käytävillä futista. Maaleja juhlittiin ihan viimeistä päivää ja toisia tönittiin päätyverkkoihin palloa hakiessa, hyväntahtoisesti. Hauskaa, pelinomaista liikettä, painimista eli hyvät lämmöt.

Höynä 4v1 kahdessa ryhmässä -> 8v2 isommalla alueella. (Maalivahdit omassa porukassa, mutta en niitten harjoitteita laita tähän)

1. 4v1 rondo. Jos mokaat ni vaihat ryhmää ja keskel oleva kanssa, mokaaja uudella alueella keskelle. Hetkellisesti voi siis tulla 5v2 ja toisessa syötellään kolmistaan palloa, josta nopeasti tulee kuitenkin taas 4v1. 2. Vihellyksestä alkaa 8v2 pallonhallinta yhdessä ryhmässä isommalla alueella. Ne kaksi jotka ovat keskelle pienillä alueilla vihellyksen aikana ovat tietysti keskellä.

Neljän minimaalin peli. (Maalivahdit omassa porukassa edelleen)

5v5 puolikkaalla kentällä. Vapaat kosketukset. Maalit, niiden laskeminen ja tuulettaminen ovat tärkeitä asioita.

3v3 päätypivoteilla ja yhdellä jokerilla.

Pivoteilla omat alueet kutosen sisällä ja yksi jokeri pallollisen puolella keskiympyrässä. Ei sivurajoja ja kulmia, eli veskalta lähtee aina pallon mennessä yli. Prässi aina ylhäältä, mutta pivotit eivät prässää vaan pysyvät siis alueillansa (käytännössä jommassa kummassa kulmassa). Painotus liikkeissä ja miten edetään palloa pitämällä eikä vain laittamalla korkeana pivotille.

3v3 kahdella päätypivotilla per joukkue.

Pivotille saa pelata vasta puolen kentän jälkeen. Painotus edelleen liikkeissä ja miten edetään palloa pitämällä eikä vain roiskaisemalla se pivotille.

Puolenkentän 4v4 loppupeli.

Ei sivurajoja tai kulmia. Maalit ja virheet lasketaan, toisesta rikkeestä 10m rankkarille. Kahden minuutin pelejä.

Venyttely.

Aina treenien jälkeen joka joukkue jää venyttelemään, usein ohjatusti. Lisäksi treenien lopussa on aina loppuhuuto.

Päivittelen myös instagramin puolelle paikoitellen jotain: @lehtinenpetteri