Valikko Sulje

Maalivahtiblogi: Futsalturistina #1 – Sporting CP vs AD Modicus

Käytiin kattomassa yhden maailman parhaan futsaljoukkueen eli Sporting CP:n kotiottelua AD Modicusta vastaan. Sporting pelasi viime kaudella UEFA Futsal Cupin (nykyisin Champions League) finaalissa, mutta hävisi Espanjan mestarille Inter Movistarille. Pitäs olla siis ihan hyvä jengi.

Sporting pelaa kotiottelunsa Pavilhão João Rocha nimisellä areenalla. Areena sijaitsee heti Sportingin valtavan jalkapallostadionin Estádio José Alvaladen vieressä. Samalle reissulle voi siis yhdistää jalkapallonkin katselemisen, me käytiin katsomassa Sporting – Maritimo ottelu samalla.

Pavilhão João Rocha ulkoa. Samassa rakennuksessa on myös Sportingin fanikauppa. Pihalla pikkuinen tekonurmikenttä.

Paikan päälle on helppo päästä. Me tultiin junalla ja metrolla Coimbrasta, mutta esimerkiksi lentokentältä pääsee metrolla todella helposti paikan päälle. Metrolla on Lissabonissa kätevä liikkua ja sillä pääsee myös Benfican jalkapallo ja futsal stadioneille helposti.

Lippuluukku. Suomeksi ei palveltu, mutta muita kielivaihtoehtoja oli.

Pääsyliput voi ostaa netistä, mutta meillä se ei ainakaan toiminut. Liput löytyivät vain Sportingin portugalin kielisiltä sivuilta ja englannin kielisiltä sivuilta koko ostamisen mahdollisuus puuttui. Käytiin kuitenkin ostamassa liput edeltävänä päivänä jalkapallo-ottelun yhteydessä. Lippuluukulla oli kolme luukkua, jalkapallolle, futsalille ja käsipallolle jokaiselle omansa. Edeltävän päivän käsipallon Mestareiden liigan peli olikin jo loppuunmyyty ja muutamat paikalliset käsienlevittelyt nähtiin jo lippujonossa.

Lipunmyynti tulevien päivien peleihin sijaitsee jalkapallostadionin päädyssä. Liput samanpäivän peleihin myytiin 50m päässä tästä omassa kojussaan.

Itse futsal pelissä kohtasivat siis Sporting ja Modicus. Modicus tulee Sandimin kaupungista, joka sijaitsee aivan Porton kyljessä. Molemmat joukkueet olivat voittaneet kaksi kauden ensimmäistä peliään. Ottelun portit avattiin tuntia ennen pelin alkua, joten alkulämmittelytkin ehdittiin hyvin katselemaan.

Pavilhão João Rocha sisältä.

Halli on hieno ja tunnelmasta pelissä piti huolen fanipäädyn useammat fanijoukot. Myös ennen peliä Sportingin oma laulu raikasi hienosti koko yleisön voimalla. Ottelutapahtuma oli varsin viihdyttävä ja mediakuutiolta muisteltiin puoliajalla, sekä aikalisillä vanhoja hyviä aikoja tai edellispäivien jalkapallo ja käsipallo pelejä.

Sportingin fanipääty piti meteliä läpi ottelun.

Peli päättyi Sportingin 4-1 voittoon. Voittajasta ei juurikaan pelin aikana ollut epäselvyyttä ja Modicus yrittikin saada jo 0-0 tilanteessa pallonhallintaa nostamalla maalivahdin hyökkäyksiin. Tämä oli sinänsä fiksua, koska kotiyleisö aloitti välittömästi viheltämisen jos Sporting ei kotikentällään prässää kovaa. Muutama paikka Modicukselle aukesikin kun Sporting lähti prässäämään ylhäältä asti Modicuksen pelatessa viidellä kenttäpelaajalla.

Ottelun tunnelmaa ja maalikoosteen voi katsoa alta. Suosittelen ehdottomasti käymään jos Lissabonissa liikkuu tai Suomesta halvat lennot Lissaboniin löytää. Vähän niinku Joutsa mut isompana.