Valikko Sulje

Ennakko KaDyn Mestareiden Liigan startista – Pelaako Barcelona legenda Javier Saviola?

Kampuksen Dynamo matkustaa ensi viikoksi Itävaltaan, kun se pelaa Uefa Futsal Champions Leaguen Preliminary Round-turnauksen Wiener Neustadtissa. Turnaus pelataan tiiviillä tahdilla neljän päivän aikana 29.8-1.9.

KaDyn ottelut

29.08.2018 21:30 1. FC Allstars Wiener Neustadt (Itävalta) – KaDy
30.08.2018 19:00 KaDy – Sandefjord Futsal (Norja)
01.09.2018 19:00 FC Encamp (Andorra) – KaDy

Kampuksen Dynamo

Hallitseva Suomenmestari on uusiutunut jokseenkin kesän aikana. Joukkue jatkaa tutusti Vasco Vujovićin valmennuksessa ja kesän harjoitusotteluissa on kaatunut tähän mennessä Ilves Fs 5-0, sekä  seurajoukkueiden Nordic Futsal Cupissa FC Fjordbold (Tanska) 9-1 voitolla ja Örebro FC (Ruotsi) 6-1 voitolla. Kesän ainoa tappio tuli Nordic Futsal Cupin finaalissa, jossa JB Futsal Gentofte (Tanska) voitti Dynamon 3-2. Alla vielä listaus tärkeimmistä kaappauksista, sekä lähtijöistä.

Lähteneet:

Jukka Kytölä (->Mantova, Italia Serie A2), Miika Hosio (->?), Markus Rautiainen (->?)

Tulleet:

Kristijan Radin (<-FC Mostar SG, Bosnia ja Hertsegovina), Nikola Vidakovic (<-KMF Brskovo, Montenegro), Joona Valkama (PP-70)

Korsunov (maassa) ja Muridiyazd (vasemmalla) jatkavat KaDyssa. Kuva: Leo Hynninen

1. FC Allstars Wiener Neustadt (Itävalta)

Turnausisäntänä toimiva Itävallan mestari. Pelaajistoon saatu kiinnitettyä ensimmäinen oseanialainen pelaaja euroopassa, kun oikea jalkainen Uuden-Seelannin maajoukkuepelaaja Dylan Manickum solmi sopimuksen ”Murexin” kanssa. Hänen haastattelunsa voi lukea täältä (futsal-planet.com).

Joukkuetta valmentaa Rene Gaida, jonka kommentit lohkosta futsal-blog.at:ssa olivat seuraavat: ”Meillä on erittäin vaikea, mutta mielenkiintoinen lohko edessä. Encampilla (Andorra) on Javier Saviola, entinen Barcelonan jalkapalloammattilainen kokoonpanossaan. Pohjoismaiden joukkueet ovat myös erittäin vahvoja. Tästä tulee erittäin mukava haaste meille”.

FC Encamp (Andorra)

Yhdeksän kertaa peräkkäin Andorran mestaruuden voittanut Encamp on tuttu näky eurokentillä. Tunnetuimpana pelaajana viime kaudella kentällä hääri 2015 jalkapallouransa lopettanut Javier Saviola. Jalkapallossa hänet tunnetaan ehkä parhaiten FC Barcelonan paidasta, jossa hän pelasi 123 peliä tehden 49 maalia. Jalkapallouransa loppumisen jälkeen Andorraan muuttanut Saviola nähtiin FC Encampin paidassa nostamassa mestaruuspokaalia viime kauden päätteeksi. Käännösongelmista johtuen emme saaneet selville pelaako Saviola turnauksessa tai tulevalla kaudella Encampin riveissä.

Joukkuetta valmentaa Luis Cruz Martos, jonka kommentit lohkosta seuran sivuilla olivat: ”Se on todella kova lohko, jos yleensä europelit ovat vaikeita, niin tällä kertaa ne ovat erityisesti näiden joukkueiden takia. Suomalaiset ja norjalaiset ovat fyysiseltä tasolta paljon meitä korkeammalla. Meidän on tehtävä paljon työtä, jotta voimme vastata tähän. Meidän on oltava tietoisia ettemme tuo joukkueeseen vain jalkapallon pelaajia ja valmistaudumme enemmän futsalia harjoittelemalla.  Joukkue tulee varmasti olemaan innostuneita tästä uudesta konseptista, sillä et voi sanoa joka päivä, että aiotte pelata Uefa Futsal Champions Leagueta”

Sandefjord Futsal (Norja)

Norjan mestari on suomalaisille ehkä se tutuin joukkue lohkossa. Vuonna 2003 perustettu ”Dilla på Lilla” oli viimeksi 2016 mukana Uefa Futsal Cupissa. Joukkue ei hävinnyt silloin yhtään peliä, muttei selvinnyt jatkoon kaikkien kolmen pelin päätyttyä tasapeliin. Kesällä 2016 Sandefjord juhli myös Nordic Futsal Cupin mestaruutta, matkan varrella kaatui mm. Golden Futsal Team 3-2 lukemin. Norjalainen futsal on tuttua myös maajoukkueiden PM-turnauksista. Viime joulukuussa pelatussa maaottelussa Suomi voitti Norjan 3-1 lukemin.

Onnea matkaan Dynamo!