Valikko Sulje

Vaikeimman kautta mestariksi

Tiistaina lopulta saatiin Espanjan futsal-liigan finaali pakettiin, kun Inter Movistar FS ja FC Barcelona Lassa ottivat toisistaan mittaa viidennen kerran. Ottelusarja eteni kotivoitoin, sillä Inter voitti sarjan ensimmäiset kaksi kotipeliään Barcan voittaessa seuraavat kaksi kotipeliään. Ratkaiseva viides finaali pelittiin runkosarjan voittaneen Interin kotihallissa Madridissa.

Neljäs peli

Finaalisarjan ehkä ällistyttävin peli pelattiin neljännessä ottelussa, kun Kataloniassa Barcelona voitti Interin vasta rangaistuspotkujen jälkeen. Varsinaisella peliajalla pelikellon näyttäessä 39:50 teki Interin Rafael Rato 3-2 maalin Barcan verkkoon ja Madridissa ruvettiin juhlimaan jo varmaa mestaruutta. Toisin kuitenkin kävi ja Dyego tasoitti pelin vain 5 sekunttia myöhemmin jättäen pelikelloon enää toiset 5 sekunttia. Rangaistuspotkut Barca vei 3-1 numeroin ja ratkaisua lähdettiin ratkomaan Madridin. Alla olevalta videolta näet älyttömät viimeiset sekunnit neljännestä finaalista.

Viides peli

Viidenteen finaaliin lähdettiin tasaisista merkeistä, sillä Interin kotietua tasoitti Ricardinhon takareisivamma. Maagisesta vasuristaan tunnettu tähti oli katsomon puolella koko pelin ajan. Barcelonan mentyä aikaisin 0-1 johtoon Dyegon maalilla, peli eteni pitkälti Interin vyöryttäessä hyökkäyksiään Barcan päätyyn. Lopulta Elisandro viimeisteli tasoituksen 36 minuutin kohdilla. Jatkoajan jatkuessa maalittomana haettiin ratkaisua jälleen rangaistuspotkukilpailusta. Tässä kohtaa pelin hahmoksi nousi Interin varamaalivahti Álex González, joka kävi torjumassa Barcan Sergio Lozanon vedon. Gadeia upotti perään ratkaisevan pilkun ja juhlat Madridissa pääsivät alkamaan.

mestarit solano

Solano ja pytty. Kuva: www.lnfs.es

Televisiointi

Tämä herkku jäi Suomessa näkymättä, mutta toivottavasti jatkossa jokin televisio kanava ostaisi oikeudet Espanjan Liigaan. Espanjassa ottelu lähettiin Teledeporten, Eurosport2:n ja Esporte3-kanavien kautta. Muualla maailmassa ottelu näkyi Brasiliassa, Portugalissa,  Serbiassa, Kroatiassa, Montenegrossa, Bosnia-Hertsegovinassa, Makedoniassa ja Sloveniassa. Muualla maailmassa elettiin jännittäviä hetkiä erilaisten live-streamien välityksellä.

mestarit ricardinho

Ricardinhokin pääsi lopulta nostamaan pokaalia vaikka katsoikin ottelun katsomon puolelta. Kuva: www.lnfs.es

Uudistus

Futsali-sivusto uusiutuu kesän aikana uuden yhteistyökumppanin avustuksella. Haluatko tuottaa sisältöä tai kirjoitella blogia treenaamisestasi? Seuraat ehkä jotain maailmalla olevaa futsal-sarjaa tai kotimaisia miesten tai naisten liigoja? Säännöllisesti tai satunnaisesti, ole yhteydessä meihin niin keskustellaan mitä voimme tarjota sinulle: futsali.suomi@gmail.com