Valikko Sulje

Portugal, Euroopanmestareiden oma sarja

Lissabonin seurat Sporting CP (vihreä-valkoinen) ja Benfica (punainen). Kuva: www.lnfs.es

Futsal-liigojen esittelyvuorossa on tällä kertaa hallitseva euroopanmestari Portugali. Portugalin liigaa (Liga SportsZone) pelataan valtakunnallisena 14 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Runkosarjan 26 pelin jälkeen kahdeksan parasta jatkaa pudotuspeleihin ja kaksi huonointa tippuu sarjaporrasta alaspäin (II National Futsal Division). Toinen sarjataso pelataan ilmeisesti aluksi maantieteellisissä lohkoissa, jonka jälkeen parhaat joukkueet jatkavat ylempään jatkosarjaan. Portugalin liigan ovat hallinneet Sporting CP ja Benfica, viimeisin näiden kahden ulkopuolelle karannut mestaruus on kaudelta 2001-2002. Viimeiset kaksi kautta valtikkaa on pitänyt hallussaan Sporting, joka eteni myös UEFA Futsal Cupissa finaaliin häviten Inter Movistarille.

Kulunut kausi

Liga SportZonea ovat tälläkin kaudella hallinneet siis tutut joukkueet jalkapallon puolelta. Runkosarjan kolmen kärki muodostuikin Sporting Lissabonista, Benficasta, sekä Bragasta. Runkosarjan voittoon ajoi kuitenkin Sporting, joka voitti 25 peliä ja pelasi vain yhden tasapelin. Toiseksi tuli Benfica 23 voitolla, yhdellä tasurilla, sekä kahdella tappiolla Sportingille. Ensimmäisellä pudotuspeli kierroksella Sporting kaatoi Burinhosan otteluvoitoin 2-0 ja Benfica jatkoi eteenpäin samoin luvuin Quinta Dos Lombosin kustannuksella. Välierissä Sporting kaatoi Modicuksen otteluvoitoin 2-0, sekä Benfica voitti Bragan samoin luvuin. Finaali pelataan paras viidestä systeemillä ja kolmen ottelun jälkeen ottelusarja on 2-1 tilanteessa Benficalle. Alla olevalta videolta voit katsoa maalikoosteen kolmannesta finaalipelistä, ottelussa tehtiin hulppeat 15 maalia.

Kokoonpanot

Finaalijoukkueiden kokoonpanot vilisevät hallitsevia euroopanmestareita. Sportingin kokoonpanosta löytyvät reilusti peliaikaa kisoissa saaneista Pedro Cary, Joao Matos, Pany Varela, Cardinal ja maalivahti Andre Sousa. Näiden lisäksi Sportingia edustaa kokenut Italian maajoukkueratsu Alex Merlim. Benficalla EM-kisojen parketilla viilettäneitä portugalilaispelaajia ovat lähinnä Andre Coelho, sekä Bruno Coelho. Lisäksi Benfican riveistä löytyvät kokeneet venäjänbrassi Robinho, sekä espanjalainen Raul Campos. 

portugalin esittely2

Sporting vs Benfica. Kuva: www.lnfs.es

Neljäs finaali pelataan keskiviikkona 23:00 suomenaikaa. Live-stream linkkejä pyritään taas jakamaan Twitterin kautta, joten ota Futsalin Twitter tili seurantaan.

portugali sarjataulukko

Portugalin liigan sarjataulukko.

Mitäs mitäs

Suomalaispelaajia ei ole tietääksemme Portugalin sarjoissa pelannut, mutta toimituksemme korviin on kantautunut tietoa, että tulevalla kaudella Portugalin maaperää on kokeilemassa ainakin neljä Suomen futsal-liigaa aikaisemmin pelannutta pelaajaa. Kunhan huhut varmistuvat, pyrimme pääsemään jututtamaan pelaajia.