Valikko Sulje

Ennakko: Kampuksen Dynamo – Leijona Futsal

Suomen Futsal-liiga on edennyt kohti kauden päätöstä ja jäljellä onkin enää kaksi joukkuetta. Finaalisarjassa kohtaavat Kampuksen Dynamo Jyväskylästä, sekä Akaalainen Leijona Futsal. Pelit alkavat maanantaina Jyväskylässä ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Suorista televisiolähetyksistä vastaa YLE TV2, sekä Yle Areena.

YLE TV2 ma 23.04 Jyväskylän monitoimihalli klo 18:00
YLE TV2 ke 25.04 Iittala-halli klo 18:00
YLE TV2 la 28.04 Jyväskylän monitoimihalli klo 15:30
YLE TV2 ma 30.04 Iittala-halli klo 18:00 (tarvittaessa)
YLE TV2 to 03.05 Jyväskylän monitoimihalli klo 18:00 (tarvittaessa)

Kampuksen Dynamo

Runkosarjan voittanut KaDy on jatkanut pudotuspeleissä tuttua kaavaa ja voittanut Mad Maxin, sekä Ilveksen puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Suomen maajoukkuepelaajia vilisevä nippu on saatu täksi kaudeksi Montenegrolaisen valmentajan Vasco Vujovićin alaisuudessa viritettyä vielä uudelle tasolle ja viime kauden finaalitappio halutaan nyt kirkastaa.

kadynpenkkiKady. Kuva: Leo Hynninen

Leijona Futsal

Runkosarjan kolmanneksi sijoittuneet Akaalaiset selvittivät tiensä finaaliin kaatamalla hallitsevan Suomenmestarin Sievi Futsalin otteluvoitoin 3-1. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kyytiä puolestaan sai Someron Voima suoraan kolmessa ottelussa. Leijona Futsal on parantanut peliään kauden mittaa ja on varmasti valmis haastamaan Serbialais-Bulgarialaisen valmentajansa Jovan Stankovicin kanssa KaDyn finaalisarjassa. Haastena Leijonilla on, että he joutuvat pelaamaan kotiottelunsa evakossa Iittalassa, koska Toijalan monitoimihalli on finaaleihin aivan liian pieni.

leiffinkööriLeijona Futsal. Kuva: Leo Hynninen

Seuraa heitä

Dusan Milojevic

Toista kautta Suomessa pelaava 32-vuotias Serbialainen johtaa pudotuspelien pistepörssiä 4+7 tehoilla. EM-kisaparketeillakin vieraillut pelaaja on suuressa roolissa Leijona Futsalin pelissä ja nyt punnitaan tulisesta vasemmasta jalasta tunnetun pelaajan taso.

Miika Hosio

Joulukuussa Italialaisesta G.S. Giovinazzo Calcio a 5 Jyväskylään siirtynyt ”Maagi” on johdattanut Kadyn hyökkäyspeliä kevään ajan. Pudotuspeleissä kerätyt tehot 7+1 kertovat maalintekijän taidosta tiukassa paikassa.

korsunovhosiokadyMiika Hosio ja Sergei Korsunov. Kuva: Leo Hynninen

UEFA Futsal Cup

Finaalin voittaja saa kultamitalien lisäksi oikeuden osallistua ensi kaudeksi UEFA Futsal Cupiin. Tänään kannattaa virittää myös vastaanottimet illalla Viaplayn puolelle, kun kuluneen kauden finaalissa kohtaavat Portugalin mestari Sporting ja Espanjan mestari Movistar Inter. Ottelu alkaa 21:00 Suomen aikaa.