Valikko Sulje

UEFA Futsal Cup, Finaaliturnaus

Tulevana viikonloppuna ratkeaa eurooppalaisen seurafutsalin mestaruus, kun Uefa Futsal Cupin finaaliturnaus pelataan Zaragozassa, Espanjassa. Perjantaina pelataan välierät ja sunnuntaina finaali. Välieräparit ovat:

PE 19:00 Győr (Unkari) – Sporting CP (Portugali)
PE 22:00 Movistar Inter FS (Espanja) – FC Barcelona Lassa (Espanja)

interuefacup2017Viime kauden mestari, Movistar Inter FSKuva: www.lnfs.es

Uefa Futsal Cupiin osallistuu Uefan alaisten maiden mestareita, esimerkiksi Suomea edusti tälläkin kaudella Sievi Futsal. Kilpailu pelataan turnausmuotoisesti, jossa turnauksista edetään aina seuraavaan vaiheeseen. Turnaukset ovat aina neljän joukkueen välisiä. Ensimmäinen kierros on Preliminary Round, josta jatkoon pääsevät jatkavat Main Roundille. Main Roundista jatketaan Elite Roundille, joka pelataan neljässä lohkossa ja lohkovoittajat jatkavat finaaliturnaukseen. Huippumaat eivät osallistu vielä ensimmäisille kierroksille ja Suomenkin maaranking oikeutti Sievin aloittamaan tämän kauden kilpailun vasta Main Roundilta.

Győr  – Sporting CP (PE 19:00)

Ensimmäisessä pelissä suosikkina lähtee viime kauden finaalissa Movistar Interille taipunut Sporting CP. Portugalin mestarit selvittivät tiensä finaaliturnaukseen puhtaalla pelillä napsien Main Roundilta, sekä Elite Roundilta pelkkiä voittoja. Elite Round-lohkon toiseksi muuten tuli Belgialainen Halle-Gooik, joka voitti Sievin isännöimän Main Round lohkon Raahessa syksyllä. Sievi Futsal – Halle-Gooik päättyi 0-2 lukemiin. Portugalin liigan runkosarjassa Sporting johtaa ennen Benficaa ja onkin suosikki numero yksi voittamaan jälleen mestaruuden. Pelaajista nostetaan esiin EM-kultaa voittaneesta joukkueesta löytyvät Pedro Cary, João Matos, sekä maalivahti André Sousa.

Luoteis-Unkarin Győr selvitti itsensä Main Roundilta jatkoon vasta lohko kolmosena häviten Barcelonalle 0-7, sekä Italialaiselle Luparencelle 0-5. Elite Roundin lohkossa pelattiinkin huolella ristiin ja Györ päätyi lohkovoittoon voittamalla viimeisessä pelissä Luparencen 6-4. Unkarilaisten riveistä nostetaan esiin valmentaja Javi Rodríguez, joka on voittanut Uefa Futsal Cupin kolmesti pelaajana. 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-oC-p8VIwrY&w=560&h=315] Győr – Luparence ottelun tallenne.

Arvio: Sporting jyrää selkeästi finaaliin.

Movistar Inter FS – FC Barcelona Lassa (PE 22:00)

Nämä joukkueet tuskin liiemmin esittely kaipaavat. Espanjan liigan kärkijoukkueet, joista Inter johtaa liigaa pisteen erolla Barçaan. Joukkueista Espanjan liigan puolella viimeisissä peleissä parhaissa maalivireissä ovat olleet Interin Ricardinho, sekä brasilialaispivot Taffy. Barçalta sen sijaan viime peleissä maalikehikkoon ovat osuneet parhaiten Venäjän passia kantava Esquerdinha, sekä brasilialaispivot Ferrao. Maaliskuun lopun liigapeli Kataloniassa päättyi 3-3 tasapeliin.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c6T4HFco0yI&w=560&h=315] Kooste maaliskuun ottelusta.

barcainteruefaInter vs Barça. Kuva: www.lnfs.es

Arvio: Tasainen peli ratkeaa jonkun huippupelaajan yksilösuoritukseen. Joselito ratkaisee ja Barca finaaliin.

Finaali

Sunnuntaina (22.4) kello 21:00.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa, niin pyrimme jakamaan tietoja otteluiden televisioinneista.

Twitter: https://twitter.com/FutsaliSuomi 

Facebook: https://www.facebook.com/FutsaliSuomi/