Valikko Sulje

Futsalin yläkoululeiri #1

Futsali harppasi lajina taas eteenpäin kun sen historian ensimmäinen yläkoululeiri järjestettiin Vierumäen Urheiluopistolla 9.-12.4.2018. Ensimmäistä kertaa järjestetty pilottileiri näyttää suuntaa ja muotoa seuraaville tulevaisuudessa järjestettäville yläkoululeireille. Lajivalmentajina leirillä toimivat Panu Autio, Eemeli Jokinen, Ville Mikkola, sekä maalivahtivalmentaja Petteri Lehtinen. Leiri oli suunnattu tavoitteellisesti futsalia pelaaville yläkouluikäisille (ikäluokat 2002-2005), joita leirille saapuikin viidenkymmenen nuoren verran.

yläkoulukoutsiValmentajat ja PJK:n nuoret. Kuva: Leo Hynninen

Yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Vierumäen Urheiluopistolla yläkoululeirit ovat pyörineet jo syksystä 2016 alkaen ja lajikirjo on tällä hetkellä hyvin laaja. Vierumäen yläkoululeireilä lajeina ovat mm. uinti, salibandy, painonnosto, pyöräily, golf, telinevoimistelu, motocross ja shakki. Leirien valmennuksesta vastaavat Päijät-Hämeen Urheiluakatemia ja lajiliitot. Yhteistyöverkoston keskeisimpiä tehtäviä on huippu-urheilijoiden ja huipulle pyrkivien urheilijoiden valmennuksen tukeminen ja tehostaminen, sekä urheilijoiden opiskelun tukeminen.

yläkoulupanuTreeneissä keskitytään. Kuva: Leo Hynninen

Yhteisen lajiliiton alaisista lajeista jalkapallon puolella yläkoululeiritys järjestetään Eerikkilän Urheiluopistolla. Vierumäen Urheiluopisto sopii futsalille paremmin, sillä täysimittaisia kenttiä on kaksi vierekkäin Vierumäki Areenalla. Yläkoululeirityksiä käytetään myös pelaajakehityksen arviontiin ja potentiaalisten nuorten maajoukkuepelaajien tarkkailuun.

yläkoulufysiikka.jpgLihaksista pidetään huolta. Kuva: Leo Hynninen

Futsalin yläkoululeiri käytiin neljän päivän rupeamana maanantaista torstaihin. Tälle ajalle mahdutettiin viidet lajiharjoitukset, jotka vedettiin läpi kahdessa 25 pelaajan ryhmässä. Lajiharjoitusten lisäksi ohjelmassa oli video-oppitunti futsalista, fysiikkaharjoitus, kehonhuoltotunti, volttiareenalla temppuilua, ryhmäytymistä, koulutehtävien tekoa, sekä muutama elämäntaito-oppitunti. Hyvin tiivis kokonaisuus, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden kokea palan ammattiurheilijan arkea.

yläkouluvideot.jpgVideot tulivat myös tutuksi. Kuva: Leo Hynninen

Seuraa näitä sivuja ja meidän sosiaalisen median kanavia. Twitter: https://twitter.com/FutsaliSuomi 

Facebook: https://www.facebook.com/FutsaliSuomi/

Yläkoululeireihin palataan vielä tulevissa kirjoituksissa.

kokokööriKoko porukka. Kyva: Leo Hynninen

Seuraava futsalin yläkoululeiri toteutetaan toivottavasti jo syksyllä ja siitä tarkempaan tietoa pyritään välittämään näillä sivuilla. Tietoja tulee myös päivämäärien varmistuttua Vierumäen nettisivuille ja esimerkiksi Panu Aution ”Kirja Futsalista” Facebook-sivuille.

yläkouluopiskeluVälillä myös koulukirjat avattiin. Kuva: Leo Hynninen

 

Lisää kuvia leiristä: https://leohynninen.kuvat.fi/kuvat/Futsal/Vierumaki_Leirikoulu2018/

Panu Aution ajatuksia leiristä lisää videon muodossa: https://www.facebook.com/kirjafutsalista/