Valikko Sulje

Alkulohkojen ensimmäinen kierros pelattu

Suomen urakka ohi - Myös Ukraina välieriin

Futsalin EM-kisojen kaikkien neljän alkulohkon ensimmäiset pelit on saatu pelattua. Tässä nopea yhteenveto lohkojen tilanteista.

Lohko A

19.01 Hollanti – Ukraina 3 – 2
19.01 Serbia – Portugali 2 – 4

Kisojen tähän asti suurin yllätys on ollut isäntämaa Hollannin voitto Ukrainasta. Hallitseva maailmanmestari Portugali aloitti myös hieman tahmeasti, mutta onnistui voittamaan Serbian. Portugalin MM-kisoissa voittoon torjunut maalivahti Bebe on loukkaantumisen takia lähetetty kotiin ja tilalle on tullu Espanjan liigan Valdepenasia edustava Edu Sousa. Edu jäi pois kisakoneesta alunperin korona tartunnan takia.

Sunnuntain peleissä Ukrainalla alkaa olla pakkovoiton paikka Serbiaa vastaan. Toisessa ottelussa Hollanti yrittää pysyä Portugalin kyydissä.

Su 23.01. 15:30  Serbia –  Ukraina TV: UEFA.tv
Su 23.01. 18:30  Portugali –  Hollanti TV: YLE Areena

Lohko B

20.01 Italia – Suomi 3 – 3
20.01 Kazakstan – Slovenia 4 – 4

Suomen lohko alkoi tasaisissa tunnelmissa kun ennakkosuosikki Kazakstan jäi ensin tasuriin Slovenian kanssa ja myöhemmin Suomi niisti upeasti Italialta pisteen. Suomi vs Kazakstan ottelun ennakko tulee pian luettavaksi tänne Futsalmaailma.fi sivustolle. Lohkon molemmissa peleissä kaikki joukkueet haluavat varmasti välttää tappion.

Ma 24.01. 18:30 Italia – Slovenia TV: UEFA.tv
Ma 24.01. 21:30 Suomi – Kazakstan TV: YLE Areena / TV2

Lohko C

21.01 Puola – Kroatia 1 – 3
21.01 Venäjä – Slovakia 7 – 1

Lohko C alkoi odotetuissa tunnelmissa, kun Kroatia ja Venäjä ottivat voitot avausotteluista. Kisojen hienoimman maalin palkinnosta otti tukevan otteen Kroatian Matej Horvat. Horvat viimeisteli näyttävän osuman laitahaaston jälkeen rabonalla (videa alla). Venäjän Artem Antoshkin puolestaan tykitti kolme osumaa Slovakian reppuun ja johtaa kisojen maalipörssiä. Jos ihmeitä ei tapahdu niin Kroatia ja Venäjä marssivat lohkosta jatkoon.

Ti 25.01. 18:30 Kroatia – Venäjä TV: YLE Areena / TV2
Ti 25.01. 21:30 Puola – Slovakia TV: UEFA.tv

Lohko D

22.01 Espanja – Bosnia ja Hertsegovina 5 – 1
22.01 Georgia – Azerbaidžan 3 – 2

Espanja voitti odotetusti Bosnian. Lohkon toisessa kamppailussa Georgia nousi kahden maalin takaa rinnalle ja ohi Azerbaidzanista. Ottelu oli omalla tavallaan EM-kisojen historian erikoisin, sillä maalivahtien lisäksi aloituskentälliset olivat molemmilla mailla pelkkiä brasseja. Georgian varamaalivahtina penkillä oli FC Kemissä tällä kaudella pelaava Tornike Bukia. Pelaavaksi maalivahdiksi Bukialla on edessä iäkäs lajilegenda Kupatadze, joka on pelannut pitkän uran Venäjän Superliigassa.

Ke 26.01. 18:30 Bosnia ja Hertsegovina – Georgia TV: UEFA.tv
Ke 26.01. 21:30 Espanja – Azerbaidžan TV: YLE Areena / TV2