Valikko Sulje

Tiistaina Suomi kohtaa EM-karsinnoissa uudistuneen Italian

Tiistaina Suomi kohtaa EM-karsinnoissa uudistuneen Italian

Torstaina Belgiassa EM-karsinnat aloittanut Suomen miesten futsalmaajoukkue kohtaa tiistaina vieraskentällä futsalin suurmaa Italian.

EM-karsinnat, Prato (Italia)
Ti 2.2.2021
Klo: 16:00 (Suomen aikaa)
Italia–Suomi
TV: YLE Areena

Italian maajoukkue

Suomi ja Italia kohtasivat edellisen kerran MM-karsinnoissa, josta Suomi eteni sensaatiomaisesti jatkokarsintaan Serbiaa vastaan. Portugalissa pelatussa MM-karsinta lohkossa Suomi ja Italia pelasivat tasan 2-2 (maalikooste alla). Maalintekijöinä ottelussa olivat Italialta Alex Merlim ja Marcelinho. Suomelta maalin tekivät Jarmo Junno ja lopettanut Miika Hosio. Futsal World Rankingissä Italia löytyy sijalta 8. (Suomen sijoitus 20).

MM-karsinta pettymyksen jälkeen Italian maajoukkue on odotetusti uudistunut, niin pelaajiston kuin valmennuksen osalta. MM-karsinnoissa penkin päässä ollut Alessio Musti sai väistyä ja tällä hetkellä päävalmentajana toimii Massimiliano Bellarte. Bellarte on urallaan valmentanut Serie A:n suurseura Acqua&Saponea, Real Rietia ja belgialaista Halle-Gooikia. Palkintokaapista löytyy Italian Cupin (Coppa Italia) mestaruus, Italian Supercupin mestaruus, Naisten Serie-A mestaruus, sekä Belgian Mestaruus.

EM-karsinnat Italia aloitti 3-0 rutiinivoitolla Montenegrosta (maalikooste alla). Italia hallitsi peliä ja mm. kulmapotkut menivät Italialle 19-1. Maalia kohti Italia laukoi peräti 16 kertaa. Maalinteossa Montenegroa vastaan onnistuivat Gui Gaio, Arlan Pablo Vieira ja Carmelo Musumeci. Alex Merlimia (Sporting Lissabon) lukuunottamatta kaikki Italian maajoukkuepelaajat pelaavat tällä hetkellä Italian kivikovaa pääsarjaa eli Serie A:ta.

Montenegroa vastaan Italian maalia vartioi Serie A:n Real San Giuseppen Francesco Molitierno. Pitkään Italian maalia vartioinut ja maailman parhaaksi futsalmaalivahdiksi valittu Stefano Mammarella ei ollut ottelussa edes penkillä, vaikka hänet on Italian kokoonpanoon valittu.

Maalivahdit:
Stefano Mammarella (A&S Futsal)
Raffaele Lo Conte (CDM Genova)
Francesco Molitierno (Real San Giuseppe)
Lorenzo Pietrangelo (Came Dosson)

Kenttäpelaajat:
Eduardo Alano (A&S Futsal)
Murilo Ferreira (A&S Futsal)
Angelo Schininà (Aniene)
Simone Achilli (Olimpus Roma)
Attilio Arillo (FF Napoli)
Paolo Cesaroni (CMB)
Matteo Esposito (Lido di Ostia)
Giuliano Fortini (Italservice Pesaro)
Alex Merlim (Sporting Lissabon, Portugalin liiga)
Gabriel Motta (Lido di Ostia)
Carmelo Musumeci (Meta Catania)
Douglas Nicolodi (Sandro Abate)
Gui Gaio (A&S Futsal)
Marcelo ”Marcelinho” Padilha (Italservice Pesaro)
Arlan Pablo Viera (Came Dosson)

Italiaan on perinteisesti päätynyt paljon brasiliassa syntyneitä pelaajia ja tässäkin maajoukkueessa kaksoiskansalaisuuden omaavia pelaajia on seitsemän: Alex Merlim, Gabriel Motta, Marcelinho, Gui Gaio, Murilo Ferreira, Douglas Nicolodi ja Arlan Vieira.

Italian avauskentällinen Montenegroa vastaan nähtiin muodossa: Molitierno (MV), Murilo – Musumeci – Nicolodi – Vieira.

Suomen kokoonpano

Suomi lähtee otteluun samalla rosterilla kuin Belgiaa vastaan torstaina. Kokoonpanon näet täältä.

Uefan listaus otteluun löytyy täältä.