Valikko Sulje

Suomi aloitti tasapelillä – Seuraavaksi vastassa Portugali

Tiistaina Suomi kohtaa EM-karsinnoissa uudistuneen Italian

Suomen miesten futsalmaajoukkue aloitti MM-karsintojen Elite Roundin ottelut torstaina hienolla tasapelillä Italiaa vastaan. Ottelun maalit voit katsoa tästä. Perjantaina vastustajaksi tulee turnausisäntä ja hallitseva Euroopan mestari Portugali.

Italia – Suomi 2-2 (2-2)

Maalintekijät:
7:15 0-1 Miikka Hosio
13:12 1-1 Alex Merlim (Italia)
17:27 1-2 Jarmo Junno
19:14 2-2 Marcelinho (Italia) 10m

Lohkon toisessa ottelussa kohtasivat torstaina Portugali ja Valko-Venäjä. Lohkon voittaja jatkaa Liettuan MM-kisoihin ja toiseksi tullut jatkokarsintaan.

Portugali – Valko-Venäjä 2-1 (0-0)

Maalintekijät:
19′ Rogovik (Valko-Venäjä)
27′ Cardinal (Portugali)
32′ Tiago Brito (Portugali)

Perjantaina vastassa hallitseva Euroopan mestari

Portugali kohtasi 3-4.12 tuplamaaotteluissa Ranskan. Ranskassa pelatut ottelut päättyivät molemmat niukasti Portugalin voittoon.

03.12. Ranska – Portugali 1 – 2 (0 – 1)
04.12. Ranska – Portugali 3 – 4 (2 – 2)

Kuudesta tehdystä maalista vastasi pääosin 34-vuotias pivot Cardinal, joka osui Ranskan verkkoon viidesti. Kokenut Cardinal on edustanut uransa aikana Inter Movistaria, ElPozo Murciaa, sekä pelannut myös Venäjän liigassa. Nykyään hän edustaa kotimaansa hallitsevaa Mestareiden liigan voittaja Sporting CP:a. Ensimmäisessä ottelussa maalin teki myös Benficassa pelaava laitapelaaja Bruno Coelho.

Jorge Brazin valmentama ryhmä koostuu pääasiassa Lissabonin suurseurojen Sportingin ja Benfican pelaajista. Mukana on näiden lisäksi tietysti joukkueen kapteeni ja maailman parhaaksi futsalpelaajaksi useasti valittu Ricardinho. Supertaitava laitapelaaja pelaa Espanjassa Inter Movistarissa, mutta huhujen mukaan vaihtaa seuraa tämän kauden jälkeen. Toisessa ottelussa Ranskaa vastaan maajoukkuedebyytin teki myös maalivahti Edu Sousa. Huippukautta Espanjan liigan Viña Albali Valdepeñasin riveissä pelaava 23-vuotias voi tulevaisuudessa syrjäyttää maajoukkueen ykkösmaalivahti André Sousan.

Viimeistelymaaotteluissa Portugali kohtasi oman maansa U21 maajoukkueen 22. päivä tammikuuta, sekä Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ferreira do Zêzeren 23. tammikuuta. U21-ryhmä voitti hieman yllättäen ottelun 2-1 lukemin, mutta Ferreira do Zêzere kaatui selvästi 12-0. Hyvässä vireessä oleva Cardinal osui näissäkin peleissä viidesti maalipuiden väliin.

Portugalin kokoonpano

Maalivahdit:
#1 André Sousa (Benfica)
#12 Edu Sousa (Viña Albali Valdepeñas, Espanja)
Pohjapelaajat:
#3 Erick Mendonça (Sporting Lissabon)
#4 Nílson Miguel (Braga SC)
#5 Fábio Cecílio (Benfica)
#6 Pedro Cary (Leões Porto Salvo)

#9 João Matos (Sporting Lissabon)
Yleispelaajat:
#2 André Coelho (Benfica)
Laitapelaajat:
#8 Bruno Coelho (Benfica)
#10 Ricardinho (Inter Movistar, Espanja)
#11 Pany Varela (Sporting Lissabon)
#13 Tiago Brito (Benfica)
#14 Miguel Ângelo (Benfica)

Pivotpelaajat:
#7 Cardinal (Sporting Lissabon)

Perjantai 31.1
Portugali–Suomi
Klo: 22.20
TV: YLE TV2

Cardinal suojaa palloa Portugalin pivottina Valko-Venäjää vastaan.