Valikko Sulje

Mestareiden liigan finaalit viikonloppuna – Katso ottelut suorana Viaplaysta

Mestareiden liigan finaalit viikonloppuna - Katso ottelut suorana Viaplaysta

Mestareiden liigan eli UFCL:n finaalit pelataan viikonloppuna Barcelonassa. Alun perin kevääksi Minskiin tarkoitettu finaaliturnaus siirtyi lopulta lokakuulle asti ja finaalipaikka vaihtui Barcelonaan. Välierät pelataan perjantaina 9.10 ja finaali sunnuntaina 11.10.

Välieräparit

Pe 9.10.2020
Klo: 17:00 (Suomen aikaa)
ElPozo Murcia (ESP) – Tyumen (RUS)
TV: Viaplay

Pe 9.10.2020
Klo: 22:00 (Suomen aikaa)
FC Barcelona (ESP) – KPRF Moskova (RUS)
TV: Viaplay

Finaali

Su 11.10.2020
Klo: 21:00 (Suomen aikaa)
Barça/KPRF vs Murcia/Tyumen

TV: Viaplay

Pronssipeli:
Su 11.10.2020
Klo: 17:00 (Suomen aikaa)

Tie finaaliturnaukseen

Jokainen joukkue selvitti tiensä finaaliturnaukseen voittamalla oman Elite Round lohkonsa.

Seuraa heitä

Elite Round pelattiin joulukuussa 2019, joten joukkueiden kokoonpanoissa on ehtinyt tapahtua muutoksia.

FC Barcelona

Viime vuonna kolmanneksi Mestareiden liigassa sijoittuneen, mutta Espanjan Cupin voittaneen Barçan parhaat maalintekijät ovat olleet Mario Rivillos ja Daniel Shiraishi viidellä maalilla. 2012 ja 2014 UEFA Futsal Cup mestari Barçan harmiksi Rivillos ehti siirtyä kesän siirtoikkunassa Levanten paitaan. Myös Roger, Juanjo (mv), Arthur ja Boyis vaihtoivat kesällä maisemaa, mutta uusina pelaajina joukkueeseen liittyivät André Coelho (Benfica, Portugali), Miquel Feixas (Industrias Santa Coloma) ja Matheus (Corinthians, Brasilia).
Vanhoista pelaajista kannattaa seurata maailman parhaaksi futsalpelaajaksi viime vuonna valittua Ferraota. Ferrao on brasilialainen pivot-pelaaja, joka onnistui viikonloppuna Espanjan liigan avauksessa heti tekemään hattutempun. Barça hävisi kauden avauksen Peñiscolalle 3-4 lukemin. Maalikoosteen ottelusta voit katsoa täältä.

KPRF Moskova

Venäjän Superliigan mestaruuden voittanut KPRF esiintyy ensimmäistä kertaa Mestareiden liigan finaaleissa. Moskovalaiset voittivat Main Round-lohkovaiheessa ElPozo Murcian maalein 6-5. Mielenkiintoisia pelaajia KPRF:llä ovat espanjalaiset Lin ja Raúl Gómes, brasilialaiset Nando, Simi Saiotti (myös Georgian kansalaisuus) ja Romulo (myös Venäjän kansalaisuus). Kuusi maalia Mestareiden liigassa tällä kaudella tehnyt Paulinho ei ole ollut vielä mukana tilastojen mukaan tällä kaudella. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös 24-vuotiaisiin Venäjän maajoukkuepelaajiin Yanar Asadoviin ja Artyom Niyazov, jotka ovat tehneet Superliigassa kovia tehoja.

ElPozo Murcia

Parhaimmillaan toiseksi (2008) sijoittuneen ElPozo Murcian paras maalintekijä Mestareiden liigassa on ollu brasilialainen Felipe Paradynski seitsemällä osumalla. Kesän siirtoikkunassa Andresito, Alex Yepes ja maalivahti Fede vaihtoivat maisemaa. Tilalle tuli maalivahti Juanjo (Barça), brasilialainen pivot Rafa Santos (Nagoya Oceans, Japani) ja Paraguayn kapteeni Cholo Salas (Meta Catania, Italia). Muu kokoonpano koostuu espanjalaisista ja brasilialaisista pelaajista.

Tyumen

Tyumen voitti ratkaisevassa Elite Round ottelussa hallitsevan mestarin Sporting Lissabonin 3-1. Moskovasta 2144km itään sijaitsevasta Tumenista tulevan joukkueen paras maalintekijä Mestareiden liigassa on ollut venäläinen Artem Antoshkin kuudella osumalla. Pääosin venäläisistä pelaajista koostuvaa joukkuetta on vahvistettu muutamalla brasilialaisella pelaajalla, Bruno Taffy, Thiago Bolinha, Vilian ja maalivahti Léo Gugiel. Joukkueessa pelaa myös Valko-Venäjän maajoukkuepelaaja Sergey Krykun. Brasseista Bruno Taffy on ollut voittamassa UEFA Futsal Cupia Inter Movistarin paidassa vuonna 2018.

Artikkelikuva: LNFS.es