Valikko Sulje

Futsalin kansallisissa sarjoissa ei jaeta mitaleja kaudella 2019-20

MM-jatkokarsintaottelua Suomi-Serbia siirtyy koronatartunnan vuoksi

Palloliiton hallitus käsitteli kokouksessaan maanantaina 27.4. ratkaisuja kesken jääneen futsalkauden 2019-20 kansallisten sarjojen osalta.

Futsaltyöryhmän esityksen mukaan koska Miesten ja Naisten Futsal-Liigat jäivät olennaisesti kesken, ei ole mahdollista osoittaa mitkä joukkueista olisivat vallitsevalla sarjajärjestelmällä voittaneet Suomen mestaruudet. Sama koskee myös muita futsalin kansallisia sarjoja ja liittohallitus päätti esityksen mukaan, että kesken sarjakausien päätetyn kilpailukauden 2019 -2020 kansallisissa kilpailuissa mitaleita ei jaeta, ylimmissä sarjoissa mestaruuksia ei jaeta eikä runkosarjojen voitoista ansaittuja palkintorahoja myönnetä.

UEFA Futsal Champions League -kilpailussa kaudella 2020-21 Suomea edustaa Akaa Futsal, joka oli sarjakausi päätettäessä kierrosta ennen runkosarjan loppua sarjakärjessä.

Miesten ja Naisten Futsal-Liigojen ja -Ykkösten sarjasijoitukset vahvistettiin ja tulevan kauden sarjajärjestelmät päätettiin sillä periaatteella, että vain ne seurat putoavat, joiden putoaminen oli varmistunut sarjan keskeytyshetkellä. Nousut ylempään sarjaan määritellään keskeytyshetken tilanteen mukaan.

Näin ollen futsalkauden 2019-2020 päätteeksi Miesten ja Naisten Futsal-Liigoista ei pudoteta yhtään joukkuetta alemmalle sarjatasolle. Joukkuemäärä Miesten Futsal-Liigassa 2020-2021 on 14 ja Naisten Futsal-Liigassa 12. 

Tarkemmat sarjajärjestelmät niin Futsal-Liigoissa kuin muissa futsalin valtakunnallisissa sarjoissa vahvistetaan toukokuun 2019 aikana.

Lähde: Palloliiton tiedote
Artikkelikuva: Leo Hynninen