Valikko Sulje

FC Kemi on mestari(llinen)

Oraakkeli muistaa hyvin sen lappilaisen nimihirviön. Se voitti jopa Suomen mestaruuden ja pelasi europelejä, mutta sehän oli salifutista. Sillä tavoin suurin osa urheiluväestä luonnehti futsalia.

Tuo nimihirviö on painunut unholaan yhtä lailla Huuskon Portugalin tarjouksen kanssa. Ne perkeleet menivät ja muuttivat nimensä helposti suuhun sopivaksi FC Kemiksi. Eikö kukaan ajattele enää tarpeeksi monimutkaisesti? Leikki leikkinä, FC Kemi kuvastaa hyvin seuran kotipaikkaa, arvoja, identiteettiä ja itsenäisyyttä 2000-luvun taitteen menestysvuosien Futsal Tornio–Kemi -seurasta.

Kun katson kristallipallooni, näen vain yhden mahdollisen skenaarion. Kuten Robin Hobbin kirjoissa Narri, niin myös Oraakkelia on siunattu tulevaisuuden eri lopputulosten näkijänä. Nyt näkemäni skenaario on FC Kemin Suomen mestaruus.

Miksi Kemi sitten voittaa?

Katsotaanpa kuntopuntaria. Viisi edellistä ottelua ovat järjestyksessä JoSePa, Ilves, GFT, PP-70 ja Sievi. Näistä otteluista plakkarissa viisi voittoa maalierolla 38–5. Kemi on iskenyt viimeiseen viiteen otteluun enemmän maaleja kuin Riemu, Ilves ja PP-70 koko kaudella. Sievi on tehnyt 15 ottelussa YHDEN maalin enemmän. Kuntopuntari on kemiläisittäin jäätävää näytöstä.

Kemi on hävinnyt edellisen derbyn jälkeen (16. lokakuuta) kerran. Se tappio tuli sarjan ykkösenä olevalle Akaa Futsalille itsenäisyyspäivän perässä. Heidän kaksi tappiotansa kaudella 2019–2020 ovat molemmat tulleet 6–4 lukemin. Muissa otteluissa lappilaiset eivät ole päästäneet kuin korkeintaan kolme maalia. Kemiä vastaan tehdään keskimäärin 2,3 maalia.

Heidän kovimmat haastajansa Akaa ja KaDy eivät kulje vakuuttavassa lennossa. KaDy on pudottanut edellisessä viidessä ottelussa neljä pistettä. Akaa puolestaan on hävinnyt kauden ainoat kaksi otteluaan edellisen viiden ottelun aikana. Kuntopuntarissa he ovat jääneet täysin kemiläisten jalkoihin. Kuvaavaa onkin Tornion (sijoitus 4.) ja Mad Maxin (sijoitus 6.) olevan kuntopuntarin jaetulla toisella sijalla.

Kemissä on myös sarjan kovimmat yksittäiset pelaajat. Pahoittelut kaikille suomalaisille maalivahdeille, mutta Juha-Matti Savolaisen siirryttyä ulkomaille lensi parhaan maalivahdin mantteli pohjoiseen Tomi’c Slobodanille. Hänen lisäkseen joukkueessa on ehkä paras koskaan Suomessa pelannut pelaaja Enderson Suarez. Kaksikkoa tukee kahden ulkomaalaisvahvistuksen lisäksi useampi Markku Kalermon ja Kalle Huuskon futsalkoulussa oppinsa saanut kemiläinen. Siinä ohessa Keijo Huusko hämmentää, kiusaa, provosoi ja maalaa kuin parhaina vuosinaan. Vaikea keitos kelle tahansa vastustajalle.

Joten onnea Kemi. Juuri tänään te olette Suomen mestareita. Riippumatta derbyn lopputuloksesta.

– Oraakkeli

Artikkelikuva: Leo Hynninen