Valikko Sulje

MM-karsinta lähestyy – Katso miten Suomen vastustajat pelasivat maaottelutauolla

Suomen urakoidessa Nordic Futsal Cupissa neljän ottelun verran, pelasivat myös Suomen MM-karsinta vastustajat kaksi ottelua kansainvälisellä maaottelutauolla. Alla lyhyt katsaus Portugalin, Italian ja Valko-Venäjän harjoitusotteluihin.

Portugali

Portugali kohtasi 3-4.12 tuplamaaotteluissa Ranskan. Ranskassa pelatut ottelut päättyivät molemmat niukasti Portugalin voittoon.

03.12. Ranska – Portugali 1 – 2 (0 – 1)
04.12. Ranska – Portugali 3 – 4 (2 – 2)

Kuudesta tehdystä maalista vastasi pääosin 34-vuotias pivot Cardinal, joka osui Ranskan verkkoon viidesti. Kokenut Cardinal on edustanut uransa aikana Inter Movistaria, ElPozo Murciaa, sekä pelannut myös Venäjän liigassa. Nykyään hän edustaa kotimaansa hallitsevaa Mestareiden liigan voittaja Sporting CP:a. Ensimmäisessä ottelussa maalin teki myös Benficassa pelaava laitapelaaja Bruno Coelho.

Jorge Brazin valmentama ryhmä koostuu pääasiassa Lissabonin suurseurojen Sportingin ja Benfican pelaajista. Mukana on näiden lisäksi tietysti joukkueen kapteeni ja maailman parhaaksi futsalpelaajaksi useasti valittu Ricardinho. Supertaitava laitapelaaja pelaa Espanjassa Inter Movistarissa, mutta huhujen mukaan vaihtaa seuraa tämän kauden jälkeen. Toisessa ottelussa Ranskaa vastaan maajoukkuedebyytin teki myös maalivahti Edu Sousa. Huippukautta Espanjan liigan Viña Albali Valdepeñasin riveissä pelaava 23-vuotias voi tulevaisuudessa syrjäyttää maajoukkueen ykkösmaalivahti André Sousan.

Italia

Italia kohtasi 2-3.12 tuplamaaotteluissa naapurimaa Slovenian. Slovenia pelaa myös MM-karsintojen Elite Roundilla samassa lohkossa Romanian, Tšekin ja Kazakstanin kanssa.

02.12. Slovenia – Italia 0 – 3 (0 – 0)
03.12. Slovenia – Italia 1 – 2 (1 – 1)

Alessio Mustin valmentaman Italian viisi maalia Sloveniaa vastaan jakautuivat tasaisemmin neljälle pelaajalle. Kertaalleen osuneiden Alex Merlimin, Mellon ja Vieiran lisäksi kahdesti otteluissa maalasi Mauro Canal. Laitapelaaja Canal edustaa seuratasolla Italian mestari Pesaroa, kuten useampi muu maajoukkuepelaaja. Italian liigan ulkopuolelta maajoukkueeseen mahtuvat vain Portugalin liigan Sportingia edustavat Alex Merlim, sekä Slovenia peleistä pois ollut Diego Cavinato.

Italian maajoukkueen pelaajista moni on syntynyt Brasiliassa. Aihetta käsittelimme jo hieman aikaisemmin tässä jutussa. Mainituista pelaajista esimerkiksi Alex Merlim, Mello, Diego Cavinato ja Mauro Canal omistavat kaksoiskansalaisuudet. Sloveniaa vastaan pelatun ottelun kokoonpanosta myös Murillo, De Oliveira ja Marcelinho operoivat myös kaksoispassilla. Suomea vastaan Italia voi siis peluuttaa jopa kahta ”brassikentällistä”.

Slovenia – Italia 3.12. Koko ottelun tallenne.

Valko-Venäjä

Valko-Venäjä kohtasi kolmen maan harjoitusturnauksessa Iranin, sekä Slovakian. Turnaus pelattiin Iranin Mashhadissa. Harjoitusturnauksen vastustajista Slovakia pelaa myös MM-karsintojen Elite Roundilla lohkossa C yhdessä Venäjän, Kroatian ja Azerbaidžanin kanssa.

02.12. Slovakia – Valko-Venäjä 1 – 4 (1 – 2)
03.12. Iran – Valko-Venäjä 2 – 3 (1 – 2)

Valko-Venäjän parhaana maalintekijänä kahdessa pelissä toimi Sergei Krikun, joka osui kahdesti. Seurajoukkueena Krikun edustaa kolmatta kauttaan Venäjän liigan Tyumenia, joka selvitti tiensä juuri Mestareiden liigan finaaleihin. Mestareiden liigan Elite Round lohkon ratkaisevassa ottelussa Tyumen voitti Sportingin 3-1. Venäjän liigassa Krikun teki viime kaudella 26 maalia.

Muita yhden maalin miehiä Iranin turnauksessa olivat Anton Gusakov, Ruslan Lazyuk, Anton Matveenko, Vladimir Zhigalko ja Artem Kozel. Valtaosa Valko-Venäjän pelaajista pelaa ammattilaisina kotimaansa liigassa. Viime kauden mestari Stalitsa Minsk esiintyi Mestareiden liigassa Elite Roundilla 16. parhaan joukossa, mutta putosi FC Barcelonan voittamasta lohkosta.

Maalikooste 2.12 Slovakia – Valko-Venäjä.

Artikkelikuva: Portugalin jalkapalloliitto