Valikko Sulje

Pohjoismaiden mestaruusturnaus Turussa – Futsalia perjantaista tiistaille

Futsalin pohjoismaiden mestaruusturnaus eli Nordic Cup kisataan perjantaista alkaen Suomen isännöimänä. Turussa Kupittaan palloiluhallissa pelattavaan futsaljuhlaan osallistuu Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska ja Grönlanti.

PM-turnaus Nordic Cup, Turku Kupittaan palloiluhalli

Perjantai 29.11.
16.30 Norja-Ruotsi
19.00 Suomi-Grönlanti
TV: YLE Areena

Lauantai 30.11.
15.30 Norja-Tanska
18.00 Ruotsi-Grönlanti

Sunnuntai 1.12.
15.30 Grönlanti-Norja
18.00 Tanska-Suomi
TV: YLE Areena

Maanantai 2.12.
16.30 Tanska-Ruotsi
19.00 Suomi-Norja
TV: YLE Areena

Tiistai 3.12.
16.30 Grönlanti-Tanska
19.00 Ruotsi-Suomi
TV: YLE Areena

Nordic Cup voittajat:
2018 Suomi
2017 Suomi
2016 Suomi
2014 Suomi
2013 Ruotsi

Nordic Cupiin osallistuvat joukkueet ovat pohjoismaalaiseen tapaan fyysisesti vahvoja joukkueita. Joukkueita voi kuvata futsalviikingeiksi, joilla jokaisella on omat erityispiirteensä lajikulttuurissa.
Suomi aloittaa turnauksen perjantaina 29.11. ottelulla Grönlantia (Kalaallit Nunaat) vastaan, joka on ollut turnauksessa mukana kutsujoukkueena vuodesta 2016 alkaen ja on vireän futsalkulttuurin omaava kansa. Päävalmentaja René Olsen ́in joukkueen pelaajat ovat vahvoja ja urheilullisia ja Suomella tulee olemaan täysi työ pysäytää juoksuvoimaista ja taistelevaa joukkuetta. Ottelut Grönlantia vastaan eivät ole virallisia maaotteluita, sillä heillä ei ole virallista FIFA-maastatusta.
Seuraavaksi välipäivän jälkeen Suomi kohtaa sunnuntaina 1.12. Tanskan, joka on Suomen ohella yksi vahvimmista turnauksen voittajaehdokkaista. Päävalmentaja Nikolaj Saabyen johdolla Tanska on ottanut isoja askeleita lajin taktisissa asioissa ja on varsin taitava, kokenut ja pitkään yhdessä ollut joukkue ja kokeneen Kevin Jorgensenin laukaus on erittäin pelottava ase vastustajiaan kohtaan. Suomi pelasi edellisenä vuonna Tanskan kanssa turnauksen voitosta ja lopputuloksena oli Suomen 1-3 voitto Tanskan kotikentällä.
Kolmannessa ottelussaan Suomi kohtaa Norjan, joka pitkään oli Pohjoismaiden osalta UEFA rankingissa korkeimmin sijoitettu joukkue. Maa otti lajikehityksessä hiukan taka-askelia vuosia takaperin, mutta uudelleen aloitettu kehitystyö maan liitossa on nostanut vuonomaan futsalin päätä ja italialainen päävalmentaja Silvio Crisari tuo norjalaisille futsaljohtamista suoraan futsalin huippumaasta. Joukkueen johtohahmo on kokenut maalivahti Kenneth Rakvaag.
Turnauksen viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa rakkaan naapurimaansa Ruotsin, jonka päävalmentaja toimii Martićin maamies ja hyvä ystävä Matija Dulvat. Dulvatin pelifilosofiaan kuuluu paljon samankaltaisuuksia kuin Suomen peliin. Ruotsi uskoo varmasti voittavansa turnauksen organisoidulla puolustupelaamisella ja taitavilla yksilöillä. Johtava pelaaja Kristian Legiec. Ruotsi on ainoa, joka on pystynyt voittamaan Nordic Cupin Suomea ennen.
Kuka valloittaa Pohjolan herruuden? On varmaa että kaikki pohjoismaat haluavat näyttää tasonsa ja varsinkin päihittää Suomen. Tämä asetelma luo Suomelle herkullisen tilaisuuden todistaa oma tasonsa ja kehittää pelaamista MM-karsintojen alla. Nelinkertainen mestari ei voi piilotua vaan pelin pitää kehittyä, jotta mikä tahansa vastus kaatuu. Suomen työkalupakissa on kaikki tarvittava viidenteen perättäiseen Pohjoismaiden mestaruuteen.

Lähde: Palloliiton tiedote

Kuva: Petteri Tyni