Valikko Sulje

Suomi hävisi Espanjalle – Perjantaina vastassa Puola

Suomi kärsi MM-karsintojen Main Roundin ensimmäisessä pelissä tappion Espanjalle 4-1 (3-1). Panu Autio vei Suomen johtoon pelin alussa, mutta Espanjan tähtisikermä karkasi puoliajalle mennessä jo 3-1 johtoon. Espanjan maaleista vastasivat Rafa Usin, Raul Campos, Boyis, sekä toisella jaksolla Juan Emilio (artikkelikuvassa).

Lohkon toisessa ottelussa kohtasivat torstaina isäntämaa Puola ja Georgia. Ottelu päättyi Georgian voittoon lukemin 2-3 (2-1). Suomi ja Puola kohtaavat siis perjantaina ja ottelun voitto olisi molemmille joukkueille todella tärkeää. Suomelle Puolaa vastaan tasapeli ei vielä hautaa MM-unelmaa, sillä oletettavasti Espanja kaataa Georgian. Tällöin Suomelle riittäisi viimeisestä sunnuntain pelistä voitto Georgiasta.

Pe 25.10. klo 21:00 (Suomen aikaa)
Puola – Suomi
Pelipaikka: Zielona Góra, Puola
TV: YLE Areena
(lähetys alkaa 20:50)

Puolan maajoukkue

Esittelimme edellisessä jutussa Suomen ja Espanjan joukkueita. Tällä kertaa katseet käännetään Puolan joukkueeseen. Puolan joukkue koostuu lähinnä oman liigansa pelaajista. Pelaajat ovat siis Ekstraklasan kärkijoukkueiden ammattilaispelaajia.

Maalivahti Michał Kałuża.

Maalivahdit:
Michał Kałuża (CD Burela FS, Espanja)
Bartłomiej Nawrat (Record Bielsko – Biała)
Krzysztof Iwanek (Record Bielsko – Biała)

Kenttäpelaajat:
Piotr Łopuch (AZS UŚ Katowice)
Sebastian Leszczak (Clearex Chorzów)
Mikołaj Zastawnik (Clearex Chorzów)
Tomasz Kriezel (FC KJ Toruń)
Remigiusz Spychalski (FC KJ Toruń)
Piotr Pietruszko (GI Malepszy Futsal Leszno)
Robert Gładczak (GSF Gliwice)
Tomasz Lutecki (GSF Gliwice)
Mateusz Lisowski (MOKS Słoneczny Stok Białystok)
Dominik Solecki (Piast Gliwice)
Michał Kubik (Record Bielsko – Biała)
Michał Marek (Record Bielsko – Biała)

Mielenkiintoisimpia nimiä joukkueessa on Espanjan liigan sarjanousija CD Burelan kakkosmaalivahti Michał Kałuża. Record Bielsko-Białasta kesällä Burelaan siirtynyt 21-vuotias maalivahti pelasi Georgia ottelun puoliksi kokeneemman Bartłomiej Nawratin kanssa.

Record Bielsko-Białaa edustaa myös Suomen maajoukkueen Jani Korpela. Korpela kohtaakin perjantaina kentällä useita joukkuekavereitaan, sekä vastustajia muista liigajoukkueista. Kałużan otteet Record Bielsko-Białassa siivittivät hänet siirtoon Espanjan liigaan, joten Puolan liigasta on selvästi mahdollista onnistuessa siirtyä myös kovempiin liigoihin. Record Bielsko-Białan Mestareiden liiga taivalta käsiteltiin myös aikaisemmin tässä kuussa.

Puolan viimeisimmät harjoitusottelut:
23.09 Puola – Slovakia 1-2 (0-0)
24.09 Puola – Unkari 4-1 (2-0)
25.09 Tshekki – Puola 4-3 (2-0)

Artikkelikuva: Leo Hynninen