Valikko Sulje

Sporting, Benfica, vai joku muu? – Portugalin liigassa välierät

Portugalin liigan runkosarja saatiin päätökseen ilman suuria yllätyksiä, kun kärkipaikat menivät Lissaboniin. SL Benfica vei runkosarjan hävittyään vain yhden pelin ja toiselle sijalle sijoittui kaupungin vihreä puoli eli Sporting CP yhdellä tappiolla ja yhdellä tasapelillä. Melkoista kahden joukkueen ylivoimaa siis.

Portugalin liigan runkosarjan tulos. Kuva: zerozero.pt

Sporting CP on juhlinut tällä kaudella jo Portugalin cupin voittoa, sekä tietysti Mestareiden liigan voittoa. Tunnelmia Mestareiden liigan juhlista kannattaa katsella vielä uudestaan alta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä).

Knoppitietona mainittakoon näin jääkiekon MM-kilpailuiden aikana, että Sporting voitti myös rullaluistinhockeyn Euroliigan finaalin. Tätä Etelä-Euroopassa ja Etelä-Amerikassa suosittua lajia ei valitettavasti Suomessa pelata ollenkaan, mutta meininkejä finaalista voit katsoa tästä linkistä.

Portugalin liigan pudotuspelikaavio. Kuva: zerozero.pt

Välierissä kahta ennakkosuosikkia ovat haastaneet runkosarjan kolmas Modicus, sekä neljäs AD Fundao. Modicus voitti Sportingin ensimmäisessä pelissä 5-4, mutta toisessa Sporting vei 4-1. Benfica voitti sen sijaan ensimmäisessä pelissään Fundaon 1-7, mutta Fundao vei toisen 3-5 lukemin. Finaalipaikkaan vaaditaan kahta voittoa, joten sunnuntain peleissä voittajat pääsevät finaaliin.

Su 26.5 SL Benfica – AD Fundao
23:30 (Suomen aikaa) TV: Benfica TV

Su 26.5 Sporting CP – Modicus
21:30 (Suomen aikaa) TV: RTP 2