Valikko Sulje

Italiassa finaalihuumaa – Acqua&Sapone vs Pesaro

Serie A on edennyt finaalivaiheeseen, kun välierissä ennakkosuosikit Acqua&Sapone ja Pesaro hoitivat omat sarjansa melko selvästi. A&S kaatoi Napolin otteluvoitoin 3-1 ja Pesaro löi Rietin puhtaasti 3-0. Finaaliparista tulee ennakkoon arvioiden tasainen ja erittäin korkeatasoinen. Runkosarjan kohtaamiset päättyivät A&S:n kotona syksyllä 3-3 ja Pesarossa keväällä 4-3. Acqua&Sapone voitti kuitenkin maaliskuun lopussa arvostetun Coppa Italian tittelin lyömällä finaalissa puolueettomalla kentällä Pesaron 1-0. A&S vei myös nimiinsä runkosarjan, joten se saa pelata kaksi ensimmäistä finaalia kotikentällään. Siellä A&S on tosin hävinnyt jo kaksi playoff-ottelua, mikä on tietänyt heille kahden ottelun ylimääräistä rasitusta Pesaroon verrattuna.

Molemmat finaalijoukkueet tulevat todennäköisesti peluuttamaan yksittäisessäkin ottelussa laajaa, vähintään kahdeksan kenttäpelaajan rinkiä, joten tempo tulee varmasti olemaan kova. Kentällä nähdään kuusi italialaista euroopanmestaria vuodelta 2014 ja kolme argentiinalaista maailmanmestaria vuodelta 2016. Välierissä erinomaisia otteita näistä esittivät molempien maalivahdit Stefano Mammarella (A&S) ja Michele Miarelli (Pesaro) sekä pudotuspelien maalipörssin johtajat Cristian Borruto ja Pablo Taborda (Pesaro). Borruto teki kolmannessa välierässä neljä maalia ja maalikoosteen tästä voit katsoa alta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä). Myös Acqua&Saponen brasilialaiset pivotit Lukaian ja Julio De Oliveira ovat esiintyneet viime aikoina pirteästi.

Lisäksi kannattaa nostaa esiin molempien joukkueiden kokeneet valmentajat. A&S:n espanjalainen Tino Perez, sekä Pesaron italialainen Fulvio Colini ovat kumpikin voittaneet urallaan muun muassa Uefa Futsal Cupin. Perezillä on vyöllään kansallisten sarjojen mestaruuksia niin Espanjasta (2), Venäjältä (3), Azerbaidzanista (1) kuin Italiastakin (1) viime kaudelta. Colini on puolestaan voittanut aiemmin neljästi Italian mestaruuden.

Ottelut näkyvät livenä Sky Sport Italian kanavalla, jota tuskin netin kautta pystyy katsomaan. Jälkilähetyksenä otteluita on kuitenkin mahdollista katsoa PMG Sport Futsalin Facebook-sivulta noin tunti niiden päättymisen jälkeen. Ottelut pelataan ratkaisuun asti ja kolmella voitolla irtoaa mestaruus. Pronssiottelua Italiassa ei pelata. Aikataulut ovat seuraavat, kellonajat Suomen aikaa.

Acqua&Sapone – Pesaro

 1. Finaali.
  La 25.5. klo 18.30
  Acqua&Sapone – Pesaro
 2. Finaali.
  La 1.6. klo 19.00
  Acqua&Sapone – Pesaro
 3. Finaali.
  Ti 4.6. klo 21.30
  Pesaro – Acqua&Sapone
 4. Finaali (tarvittaessa).
  Su 9.6. klo 21.30
  Pesaro – Acqua&Sapone
 5. Finaali (tarvittaessa).
  Su 16.6. klo 21.30
  Acqua&Sapone – Pesaro

Artikkelikuva: www.divisionecalcioa5.it
Jutun pohja: Jukka Kytölä