Valikko Sulje

Miesten liigan pudotuspeliparit selvillä – KaDylle ja SoVolle viime hetken vahvistukset

Kotimainen miesten futsal-liiga saatiin päätökseen lauantaina. Runkosarjan kolmen kärki päätyi lopulta tasapisteisiin, KaDyn viedessä sarjan maalieron turvin. Kolmella voitolla jatkoon ja pudotuspeliparit ovat seuraavat (suluissa runkosarjan sijoitus):

Kampuksen Dynamo (1.) – Mad Max (8.)

KaDy on runkosarjan voittajana selvä suosikki pudotuspelisarjaan, vaikka viimeiset kolme peliä liigassa ovatkin päättyneet tappioon. Tämän kauden keskinäiset ottelut päättyneet selvästi Kadylle 8-2 ja 6-2 luvuin. KaDyn viimeinen mahdollisuus kääntää vire.

Leijona Futsal (2.) – JoSePa (7.)

Hurjassa vireessä oleva Leijona Futsal on hävinnyt viimeksi joulukuussa. Kauden aikaisemmat ottelut menneet Leijonalle 2-4 ja 8-3 lukemin. JoSePan otteissa näkynyt jo tavoitteiden (pudotuspelipaikka) saavuttaminen ensimmäisellä liigakaudella.

GFT (3.) – Ilves (6.)

Futsal-liigan klassikko. Hyvä vireinen GFT hävinnyt viimeksi tammikuussa, kun taas Ilves on hävinnyt kolme viimeistä peliään liigassa sarjan häntäpään joukkueille. Kauden aikaisemmat kohtaamiset päättyneet GFT:n voittoihin 7-2 ja 2-5.

Sievi (4.) – SoVo (5.)

Ennakkoon tasaisin pari. Sievillä neljän ottelun voittoputki, mutta SoVo vahvistui edelliseen peliin Arber Istrefillä ja brasilialaisella Italolla. Runkosarjan viimeisessä pelissä SoVo hurjasteli KaDyn nurin vieraissa 3-9. Kauden aikaisemmat pelit päättyneet 4-3 ja 2-4 Sieville.

Ilves ja JoSePa pääsivät pudotuspeleihin. Kuva: Leo Hynninen

PP-70 ja FC Kemi

PP-70 taisteli viimeiseen asti seuran ensimmäisestä pudotuspelipaikasta, mutta jäivät yhdeksännelle sijalle. Kemiläiset majailivat pitkään putoajan paikoilla, mutta onnistuivat nousemaan kuiville.

PJK

Karsii liigapaikasta Liikunnan Riemua vastaan. Riemu sijoittui ykkösessä toiseksi ja hamuaa varmasti takaisin pääsarjaan vuoden tauon jälkeen.

Tervarit

Kauden aikana 22 pelistä kerättynä 11 pistettä. Ei riittänyt liigassa, mutta nuorilla ja lupaavilla pelaajilla on tulevaisuutta. Ensi kaudella taas ykkösessä.

Tornion Palloveikot

Ykkösen yllättäjä. Sai kasaan hyvän nipun ja nousi ansaitusti liigaan ensi kaudeksi. Nouseeko Kemi-Tornio derbyt Jyväskylän derbyjen ohi uudeksi ilmiöksi?

KaDylle ja SoVolle vahvistuksia

KaDy vahvistui pudotuspelien alkaessa portugalilaisella David Parentella. 32-vuotias pelaaja aloitti kauden Portugalin liigan AD Fundaossa, jossa ehti pelata yhdeksän peliä ennen siirtoaan jenkkien Major Arena Soccer League sarjaan. MASL sarjassa Parente oli merkattu Ontario Furyn pelaajaksi, muttei tilastoihin ole päätynyt yhtään ottelua. AD Fundaossa Parente pelasi pohjapelaajana, joskin KaDy ilmoitti pelaajan olevan heillä pivot. Viimeinen peli Portugalista on marraskuulta, joten pelikunto voi olla arvoitus. Kaudella 2017-2018 Parente pelasi Portugalin liigassa 11 peliä tehden 6 maalia, jonka lisäksi hän pelasi cupissa 5 ottelua tehden 5 maalia. Näiden pelien tilastoissa hänet on merkitty pelipaikaltaan pohja- ja laitapelaajaksi. Alla olevalta videolta voi katsoa Parenten 3-2 voittomaalin Portugalin cupista viime vuodelta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä).

Someron Voima vahvistui myös, kun alkukauden pelikiellossa ollu Arber Istrefi palaa kentille. Vedonlyönti epäselvyyksien vuoksi alkukauden pelikiellossa kärsinyt Istrefi nakutti ensimmäisessä pelissään KaDya vastaan tehot 2+1. Viime kauden pistekuningas näyttää olevan heti iskussa. Toisena vahvistuksena SoVo sai riveihinsä brasilialaisen Italon. Alkukaudesta loukkaantunut Italo toipui polvivammastaan KaDy peliin ja teki heti kaksi maalia.

Artikkelikuva: Sami Virtanen / www.kadyfutsal.net