Valikko Sulje

Portugalin liigassa huippukamppailu – Sadas Lissabonin derby

Portugalin liigassa pelataan viikonloppuna kierros numero 19. Kierroksen kovin ottelu pelataan lauantaina kun Lissabonin suurseurat ottavat mittaa toisistaan sadannen kerran. Hallitseva mestari Sporting CP isännöi siis SL Benficaa. Tämän kauden aikaisempi liigaderby päättyi Benfican kotiluolassa 4-1 lukemiin. Marraskuussa pelattu derby Mestareiden liigassa päättyi 1-1 lukemiin, mutta Sporting eteni jatkoon maalieron perusteella. Benfica ei ole muuten hävinnyt tällä kaudella yhtään peliä. Derbyjen historian 99 pelatun ottelun aikana on päädytty 40 kertaa Sportingin voittoon, 25 kertaa tasapeliin ja 34 kertaa Benfican voittoon. Ottelu televisioidaan luonnollisesti, joten se saattaa näkyä myös Suomessa asti.

  • 16.2.2019
  • Lauantai
  • 16:30 (Suomen aikaa)
  • Sporting CP – SL Benfica
  • TV: RTP 1 (paikallinen kanava. Ottelu voi näkyä netti-tv:n kautta: https://www.rtp.pt/play/direto Mahdollisesti geoblokattu Suomessa)
Sarjataulukko kertoo Sportingin ja Benfican ylivoimasta sarjassa. Muuten on tasaisempaa.

Portugalin sarjojen seuraamiseen on todella hyvä paikallinen sivusto zerozero.pt. Klikkaamalla joukkueiden nimiä, voit lukea vaikkapa Sportingin ja Benfican viime ottelut ja kokoonpanot. Toinen hyvä sivusto liigan seuraamiseen on myös futsalportugal.com. Uutiset mm. kertovat Sportingin hankkivan Taynanin Kairat Almatysta tämän kauden jälkeen. Monet muistavat Taynanin myös Kazakstanin paidasta viime EM-kilpailuista. Mestareiden liigan finaalit Taynan pelaa vielä Kairatin riveissä.

Portugalin liigan viime kierroksen ottelun Quinta dos Lombos – Sporting CP (1-3) maalikoosteen voi katsoa alla olevasta upotuksesta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä)

Emme ole juurikaan Portugalin liigasta tehneet juttuja, mutta Maalivahtiblogin puolelta voi käydä lukemassa juttua edellisestä Lissabonin derbystä marraskuulta.

Kuvat ja videot: Liga Sportzone