Valikko Sulje

Suomi jatkoon MM-karsinnasta – Matka jatkuu seuraavaksi Puolaan

Suomi raivasi tiensä MM-karsinnan Preliminary roundilta jatkoon. Lauantai illan ottelussa päädyttiin Moldovan 2-1 voittoon turnausisäntien raivokkaan kannustuksen päätteeksi. Jatkoon pääsyn kannalta ottelulla ei ollut merkitystä, mutta lohkovoitolla olisi kenties saanut suotuisamman lohkon Main roundille. Suomen maalista vastasi Juhana Jyrkiäinen.

Ke 30.1.2019 Suomi – Pohjois-Irlanti 9-1 (4-1)
To 31.1.2019 Wales – Suomi 0-7 (0-7)
La 2.2.2019 Suomi – Moldova 1-2 (0-1)

Turnauksen kahdessa ensimmäisessä pelissä Suomi pelasi enemmän kokeilevilla kentällisillä, mutta Moldova otteluun pelaava kokoonpano tiivistyi. Moldova ottelussa kokoonpanosta puuttui pelikieltoinen Teittinen. Moldova ottelussa kentälliset olivat seuraavat:

Korpela – Korsunov – M. Kytölä – J. Kytölä
ja
Jyrkiäinen – Hosio – Autio – Junno

Suomen kokoonpano turnauksessa:
1 Juha-Matti Savolainen (mv)
12 Antti Koivumäki (mv)
2 Panu Autio (C)
3 Aleksi Kylmälä
5 Juhana Jyrkiäinen
6 Jukka Kytölä
7 Jarmo Junno
8 Sergei Korsunov
9 Mikko Kytölä
10 Miika Hosio
11 Lassi Lintula
13 Jani Korpela
14 Antti Teittinen
15 Justus Kunnas

Seuraava pysäkki: Puola

Suomen matka jatkuu seuraavaksi Main roundilla Puolaan. Main round pelataan vasta kesän jälkeen 22 – 27 lokakuuta. Samassa lohkossa Suomen lisäksi pelaavat isäntämaa Puola, sekä kivikova Espanja ja taitava Georgia. Palaamme näihin tunnelmiin vielä lähempänä Main roundia.

Artikkelikuvassa Jani Korpela. Kuvaaja: Leo Hynninen