Valikko Sulje

Maalivahtiblogi: CS São João vs SL Benfica

Portugalin cupissa pelattiin lauantaina ihan mielenkiintoinen matsi. CS São João, seura jossa olin mukana syksyn kohtasi Portugalin liigaa puhtaalla pelillä johtavan SL Benfican. Olisi ollut kieltämättä mielenkiintoinen ottelu nähdä paikan päällä. Kuvat tästä pelistä sain seuralta. Syksyn aikana näin tietysti runsaasti CS São Joãon pelejä, sekä myös Benficalta kaksi ottelua mestareiden liigaa.

Benfican pelaajat Cristiano (12, mv), Miguel Ângelo (9), Chaguinha (2) ja Marc Tolrà (3). São Joãolta prässäämässä Picasso (14) ja André Batalha (19).

Tätä cupin ottelua ei voitu pelata São Joãon omassa hallissa, koska se vetää vain 600 ihmistä, vaan se pelattiin Coimbran keskustan isossa hallissa. Hallitilanne on kieltämättä hyvä tuollaseksi alle 100 000 asukkaan kaupungiksi. Muutama vuosi sitten kun CSSJ pelasi liigan puolella pelasi se myös Benfica ja Sporting pelit tässä hallissa. Muut joukkueet mahtuvat hyvin kotihalliin. CS São Joãon pelaajatilanne on hieman heikentynyt brassi Passarinhon vaihdettua tammikuussa maisemaa. Joukkue keikkuu silti kakkosliigan toisella sijalla pisteen kärkeä jäljessä.

Ottelu päättyi Benfican 8-0 ylikävelyyn. Portugalissa on muuten hauska tapa, että suurin osa ihmisistä kannattaa paikallista joukkuetta, sekä jotain kolmesta isosta Sportingista, Benficasta tai Portosta. Sama pätee siis myös jalkapallon puolella. Portugali on maana pienehkö, joten tämä on varmasti ainut tapa miten edes muutama seura voi pärjätä eurokentillä. Paikallinen kämppikseni Ricardo esimerkiksi kannatti Academicaa (paikallinen jalkapallojoukkue), sekä Benficaa. Joukkueet kohtasivat cupissa muutama vuosi sitten ja Ricardo kertoi juhlineensa silloin molempien joukkueiden maaleja katsomossa. CS São Joãossa suurin osa pelaajista myös kannusti Benficaa, treeneissä sai kuulla välitöntä kuittia kun oli viikonloppuna käynyt katsomassa Porton tai Sportingin pelejä.