Valikko Sulje

Maalivahtiblogi: Futsalin yläkoululeirillä

Tällä viikolla painettiin hommia Vierumäen Urheiluopistolla sunnuntaista keskiviikkoon futsalin yläkoululeirin parissa. Yläkoululeiri oli jo kolmas tälle lukuvuodelle, mutta itselleni leiri oli tietenkin vasta ensimmainen Portugalin reissun takia. Leirille osallistui yhteensä parikymmentä innokasta tulevaisuuden futsalpelaajaa 7-9. luokalta ympäri Suomea. Yleisesti yläkoululeirityksesta saa lisätietoa Vierumäen omilta sivuilta.

Itse vastasin leirin maalivahtivalmennuksesta ja muina lajivalmentajina toimivat Panu Autio, sekä Lassi Lintula. Tämän leirin isona teemana oli koko joukkueen puolustuspelaaminen, sekä prässääminen. Maalivahtien kanssa teemoina oli tottakai myös joukkueena puolustaminen, sillä maalivahti on myös osa joukkuetta. Tämän maalivahtiblogin ihan ensimmäisessä osassa kävinkin läpi sitä, että maalivahti tekee eniten pelissä muiden pelaajien ohjaamista. Muita pienempiä teemoja maalivahtien kesken olivat peittämisasennot, sekä omatoiminen maalivahtiharjoittelu. Omatoimisesta yksin tehtävästä harjoittelusta kirjoitan vielä myöhemmin lisää. Lisäksi ylimääräiseksi kotitehtäväksi seuraavalle leirille maalivahdit saivat analysoitavaksi leiriturnauksen peleistä omia suorituksiaan.

Raskas mutta hauska leiri siis takana. Itsekkin opin leirillä ainakin sen mitä rotvalli tarkoittaa, kiitos siitä kaikille Ilveksen ja PJK:n pelaajille! Seuraava yläkoululeiri onkin jo maaliskuussa. Loppuun vielä kasa hienoja kuvia. Kuvista iso kiitos Leo Hynniselle!

Alkulämmittelypeli suoraan CS Sao Joaosta. Pallona legendaarinen keltainen karvapallo.
Videotunti.
Treenien välinen eväs/bisnestauko. Kuvaajana poikkeuksellisesti Lassi Lintula, Leo Hynnisen avustuksella.
Koko jengi.