Valikko Sulje

Serie A – Puolivälin krouvi

Serie A:ssa pelattiin joulua ennen perjantaina syyskauden viimeinen eli 11. kierros. Perinteisesti joulukuuta värittää Italiassa futsalmercato eli siirtoikkuna, jolloin pelaajia tulee ja menee ovista ja ikkunoista. Jotkut siirtyvät muualle peliajan tai valmentajan takia, toiset potkitaan pihalle, jotkut muuttavat rahan – tai edes palkanmaksun – perässä, toiset haluavat paremmin menestyvään joukkueeseen tai miellyttävämmälle asuinpaikkakunnalle. Syitä on monia.

Tällä kertaa siirtoikkuna ei yleisesti ottaen ole ollut erityisen vilkas. Futsalsiirtoja keräävältä sivustolta (http://www.calcioa5live.com/?com=articolo&id=64404) voi nähdä, että esimerkiksi Laziossa, Maritimessa ja Rietissä ovat menossa suuret myllerrykset. Muut seurat kuitenkin näyttävät etenevän suhteellisen pienillä muutoksilla loppukauden haasteisiin.

Sarjataulukko (https://www.divisionecalcioa5.it/competizioni/) on syyskierroksen osalta käytännössä täysin odotetunlainen. Hallitseva mestari Acqua&Sapone on ottanut itselleen piikkipaikan ja kovin haastaja Pesaro tulee hieman perässä. Napoli, Rieti ja Maritime taistelevat pudotuspelien kotiedusta. Nousijajoukkue Metan voidaan sanoa olevan lievä myönteinen yllättäjä, sillä se on ankkuroinut itsensä tukevasti playoff-sijoille kahdeksan joukkoon. Muut nousijat Civitella ja Arzignano sekä häntäpään kestojoukkueet Latina ja Lazio tulevat taistelemaan putoamista vastaan. Erot näiden neljän ja muiden välillä ovat suhteellisen selvät.

Acqua&Sapone pelasi perjantaina kokonaisen pisteen kerännyttä ja suurimman osan avainpelaajistaan menettänyttä Laziota vastaan vieraissa. Ottelu päättyi rumin lukemin 0-10. Kierroksen mielenkiintoisin ja tiukin kamppailu käytiin kahden muun ”kriisiseuran” eli siirtomarkkinoilla paljon pelaajia menettäneiden Maritimen ja Rietin välillä. Rieti nousi niukalla 1-2 -voitolla Maritimen ohi neljänneksi pudotuspelien kotietuun oikeuttavalle sijalle. Maalikoosteen voi katsoa alta.

Kierroksen muut tulokset olivat:
– Civitella-Pesaro 1-6
– Latina-Meta 3-1
– Napoli-Came Dosson 2-6
– Arzignano-Feldi Eboli 2-2

Kaikki maalikoosteet löytyvät PMG Sportin Youtube-kanavalta sekä PMG Sport Futsalin FB-sivulta.

Miika Hosio

Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Serie A2-sarjassa on myös oltu siirtoikkunassa aktiivisia. Espoolaisen GFT:n riveistä Mantovaan siirtyi Suomen maajoukkueessakin maaleja mättänyt Miika Hosio. Jukka Kytölä sai siis seuraa eli Mantovassa on nyt kaksi suomalaista.

Miika Hosio maajoukkuetehtävissä. Kuva: Leo Hynninen.

Jutun artikkelikuva: http://www.calcioa5live.com