Valikko Sulje

Suomi historiallisen lähellä MM-kisoja – Karsintalohkot arvottu

Viikonloppuna neljännen peräkkäisen PM-kultansa voittanut miesten futsalmaajoukkue aloittaa matkansa kohti MM-kisoja tammikuun lopulla. Suomen ensimmäinen haaste on 29.1.2019 – 3.2.2019 pelattava Preliminary round, jonka kaksi parasta joukkuetta jatkavat lokakuussa 2019 pelattavalle Main roundille. Main roundin jälkeen on vielä Elite round ja pudotuspelivaihe, joihin joukkueet arvotaan vasta myöhemmin Main roundin jälkeen.

MM-kilpailut pelataan vuonna 2020 Liettuassa, eli historiallisen lähellä Suomea. Euroopan puolelta kisoihin pääsee kisaisäntä Liettuan lisäksi vain kuusi maata, joten haastetta riittää. Euroopan karsintoihin osallistuu 49 maata. MM-kisoihin pääsee yhteensä 24 maajoukkuetta, jotka pelaavat kuudessa eri lohkossa. Suomi on tällä hetkellä epävirallisessa maailmanrankingissa sijalla 29, sekä Euroopan rankingissa sijalla 18.

Preliminary round

Suomen karsintalohko H Preliminary roundilla pelataan Moldovassa. Lohkossa pelaavat Suomi, Moldova (isäntä), Wales ja Pohjois-Irlanti.

Suomen kapteeni Panu Autio. Kuvat: Leo Hynninen

Main round

Jos Suomi selvittää itsensä jatkoon Preliminary roundilta, matkustaa se lokakuun Main roundilla joko Puolaan tai Azerbaijaniin. Preliminary roundin lohkovoitolla matkustetaan Azerbaijaniin ja ja sijoittumalla lohkossa toiseksi matkustuskohteeksi valikoituu Puola. Main roundin lohkoihin kannattanee kuitenkin perehtyä vasta Preliminary roundin jälkeen.

MM-kisojen TV-oikeudet YLE:lle

Suomen yleisradio ilmoitti alkuviikosta ostaneensa TV-oikeudet Liettuan 2020 MM-kisoihin. Kisat tullaan siis näkemään Ylen kanavilla tai Yle Areenan kautta. Vielä ei kuitenkaan ole ilmoitettu kuka näyttää MM-karsintavaiheen Suomen maajoukkueen ottelut.