Valikko Sulje

Serie A – Viikonloppuvinkit Italian liigasta

Italian liiga palaa kahden viikon tauolta tulevana viikonloppuna. Edessä on kahdeksas ottelukierros, eli 12 joukkueen runkosarjasta on pelattu tähän mennessä yksi kolmasosa.

Viime viikolla hallitseva mestari Acqua&Sapone oli tulessa UEFA Futsal Champions Leaguen Elite Roundilla voittaen tsekkiläisen isäntäjoukkueen Era Pack Chrudimin 3-0 ja valkovenäläisen Lidselmash Lidan viimeisessä merkityksettömässä ottelussa peräti 11-3. Haaveet Final Four -turnauksesta kaatuivat kuitenkin käytännössä ensimmäisen ottelun 4-1 -tappioon kivikovaa Kairat Almatya vastaan.

Useat muut liigajoukkueet tahkoivat viime viikolla Italian cupia. Toisena liigassa oleva Pesaro voitti vieraissa Serie A2:n A-lohkon kärkijoukkueista sekä Mantovan 1-5 (Jukka Kytölän joukkue) että Padovan 0-5. Liigajoukkueista myös Rieti ja Came selvittivät tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Sen sijaan sekä Napoli (8-3) että Eboli (8-2) kokivat vieraissa rumat tappiot A2:n C-lohkon kärkijoukkueelle Sandro Abatelle – joka kohtaa puolivälierissä Pesaron. Acqua&Sapone ja Lazio kamppailevat puolivälieräpaikasta tulevana tiistaina.

Kuumassa Sisilian derbyssä Maritime – Meta vierasjoukkue selvisi ehkä hieman yllättäen (Maritime johtaa liigaa, Meta 8.) jatkoon cupissa maanantaina. Toista näytöstä ei tarvitse kauan odottaa, sillä joukkueet kohtaavat toisensa liigaottelussa Metan kotikentällä jo perjantaina klo 21.50 Suomen aikaa. Tämä ottelu näytetään Sportitalian tv-kanavalla, joten sitä ei valitettavasti pysty katsomaan netin välityksellä.

Meta Catania. Kuvat: www.divisionecalcioa5.it

Kierroksen livesuosituksena mainittakoon Acqua&Sapone – Eboli. Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä sijoille 4 ja 6. Näkyykö A&S:n otteissa europelien väsymys? Pystyykö Eboli kaatamaan toisenkin mestarisuosikin edellisen kierroksen Pesaro-ottelun makean 7-5 -voiton jälkeen? Se selviää pe 23.11. Suomen aikaa klo 21.30 alkaen.

Kierroksen muut ottelut (Suomen aikaa)
– pe 23.11. klo 21.45 Pesaro – Arzignano
– la 24.11. klo 19 Napoli – Rieti
– la 24.11. klo 19.30 Came – Lazio
– ma 26.11. klo 21.30 Latina – Civitella

Kaikki ottelut näytetään livenä PMG Sport Futsalin FB-sivulla. Tulosseuranta ja sarjataulukko liigan sivuilla osoitteessa: https://www.divisionecalcioa5.it/competizioni/

Lue myös Jukka Kytölän uusin blogiteksti Italian Serie A2-sarjasta osoitteesta: https://futsalfratelli.blogspot.com/2018/11/mantovan-joukkue-esittely.html?m=1