Valikko Sulje

Italian Serie A – Hyppy tuntemattomaan

Pohjoismaiden ulkopuolella pelanneita suomalaisia futsalpelaajia on pelannut eniten Italiassa. Italiassa ovat käyneet Kytölän veljekset Mikko ja Jukka, sekä kemiläislähtöinen Miika Hosio. Italian sarjat ovat silti Suomessa hyvin tuntemattomia, mutta eipä niistä löydy juurikaan tietoa edes englannin kielellä. Kokeillaan siis tehdä ennakkoa tästäkin sarjasta, hyppy tuntemattomaan.

Kytölän Jukka pelaa tällä hetkellä Mantova C5 joukkueessa Serie A2-sarjassa. Sarja on siis Italian toiseksi korkein sarjataso. Italiassa monen joukkueen nimessä on C5 eli calcio a 5, joka on paikallinen nimitys futsalista. Jos italiankieli taipuu, niin paikallisista sarjoista on hyvin juttua seuraavissa osoitteessa: calcioa5anteprima.com , divisionecalcioa5.ithttp://calcioa5live.com/

Viime kaudella mestaruuden voitti ja tällä kaudella siis Mestareiden Liigaa pelaa Acqua e Sapone C5, Pescarasta (huom. Mestareiden Liigassa nimellä A&S Futsal Pescara). Edellisten vuosien kestomenestyjä ja finaalissa toiseksi tullut Luparense C5 ajettiin alas kesällä. Pohjois-Italiaan perustettiin kuitenkin uusi joukkue Futsal Luparense, mutta sen täytyy aloittaa Serie D:stä kipuaminen kohti korkeampia sarjatasoja.

Viime kauden finaali Acqua e Sapone C5 – Luparense. Kuva: www.lnfs.es

Suosikkeja

Acqua e Sapone C5 – Mestareiden Liigassa Elite Roundille asti selvinnyt joukkue on luonnollisesti suosikin asemassa alkavalle kaudelle. Sekä europelit, että myös Serie A alkanut muutamalla voitolla.

Pesarofano – Hankkivat moninkertaisen mestarivalmentajan Fulvio Colinin, pitivät viime kauden parhaat pelaajansa sekä hankkivat puolen tusinaa absoluuttisen tason huippupelaajaa Pescarasta ja Luparensesta. Suurin mestarisuosikki Acqua&Saponen kanssa.

Maritime Futsal Augusta – Nälkäiset Sisilialaiset hamuavat mestaruutta, mutta pystyvätkö haastamaan A&S Pescaran?. Uudet vahvistukset kuten Cabreùva, nostavat odotuksia korkealle. Maritime on myös Valkeakoskella vierailleen Manolo Periksen seura. Linkki juttuun: http://futsalmaailma.fi/2018/08/25/manolo-peris-haastattelussa/

Napoli – Davis Marinin luotsaama joukkue vakuutti Super Cupissa. Tasainen puolustus ja kyyninen hyökkäys, aiheuttaa ongelmia monille.

Real Rieti – Rooman lähistöltä sijaitseva Rieti lähtee kauteen Massimiliano Manninon johdolla. Aloittanut vahvasti muutamalla voitolla.

Feldi Eboli – Ebolin kaupungista Napolin lähistöltä. Aina vaarallinen maalintekijä Jader Fornari suurimpana uhkana vastustajille.

Muut joukkueet

Arzignano

Meta

Came Dosson

S.S. Lazio

Civitella

Lynx Latina

Viime kauden finaali Acqua e Sapone C5 – Luparense. Kuva: www.lnfs.es

Mistä näkee

Italian Serie A:n ottelut näkyvät usein Facebook-livenä PMG Sport Futsalin sivuilla. Osoite on: https://www.facebook.com/PMGSportFutsal

Jukka Kytölä

Jukka Kytölän edustama Mantova C5 on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Viikonloppuna kaatui kotikentällä L84 luvuin 5-2. Lohkon tuloksia ja tilannetta voi seurata Calsioa5live:n sivuilta: http://calcioa5live.com/?com=girone&id=2

Jukka kirjoittelee myös hieman pimennossa olevaa blogia, joka kannattaa ottaa haltuun jos et ole siihen tähän mennessä törmännyt. Sen verran hyvää juttua, että jopa meidän täytyy linkki jakaa, vaikka olemmekin harmistuneita siitä ettei blogi meidän sivustollamme olekaan.

https://futsalfratelli.blogspot.com/

(Juttua muokattu 22.10, Kiitos Jukka Kytölälle tarkennuksista)