Valikko Sulje

Kauden alku lähestyy – Espanjassa Supercup ja VAR

Sarjassa kuin sarjassa varma kauden alun merkkin on Supercup, jossa pelaavat usein liigan mestari, sekä cupin mestari. Suomessa GFT ja Ilves Fs pelaavat naisten Supercupin tänään 8.9 ja miesten Supercup pelataan Kampuksen Dynamon ja Leijona Futsalin välillä 14.9 Jyväskylässä. Espanjassa kilpailu kantaa nimeä Supercopa ja se pelataan sunnuntaina 9.9 Jaén Paraíso Interiorin ja Movistar Interin välillä. Inter voitti liigan jännittävien vaiheiden jälkeen ja Jaén voitti cupin. Ottelussa nähdään ensimmäistä kertaa futsalissa VAR, eli videotuomarointi. Mielenkiintoista nähdä miten videotuomarointi toimii astetta nopeatempoisemmassa pelissä. Jalkapallossahan VAR:ia käytettiin viimeksi kesän MM-kisoissa ja sen käyttäminen jakaa edelleen ihmisten mielipiteet vahvasti.

Ensimmäisestä pokaalista pelataan tosissaan ja sen huomaa myös Movistar Interin tähtipelaaja Polan sanoista:

”Täällä on kaksi joukkuetta jotka ansaitsivat eniten viime vuonna. Meille tämän pokaalin voittamisella on iso merkitys, pokaalista pelataan vain kerran vuodessa ja monet ihmiset eivät arvosta pokaalin merkitystä. Vain kaksi joukkuetta kilpailevat siitä, mutta pokaalin kuin pokaalin voittaminen on aina erittäin vaikeaa.”

Jaén vs Inter. Kuva: www.lnfs.es

Ottelu näytetään Teledeporte kanavalta, joten virallista live-streamia ei ole Suomeen tarjolla.

Ottelu alkaa 20:00 Suomen aikaa.