Valikko Sulje

Kausiennakko – Maailman kovin alkaa taas

Perjantaina 14.9 potkaistiin käyntiin ensimmäiset peli uutta kautta Espanjan liigaa. Maailman kovimman liigan hallitseva mestari Inter Movistar FS kerrytti palkintokaappinsa pokaaleja viime viikonloppuna pokkaamalla Supercupin pokaalin itselleen. Supercupin ottelu Jaén Paraíso Interioria vastaan päättyi 2-2 lukemiin, mutta Inter voitti rangaistuslaukauskilpailun 2-1. Peli pelattiin fiksusti Madridin ja Jaénin kaupunkien välissä, keräten katsomoon runsaasti faneja molemmista joukkueista. Ottelun kohokohdat voi katsoa alla olevasta videosta.

Kausi 2018-2019

Sarjataulukko:

http://www.lnfs.es/Competiciones/temp18-19/25/Clasificacion.html

Sarjaohjelma:

http://www.lnfs.es/Competiciones/temp18-19/25/

Suosikit

Suurimpana suosikkina kauteen lähtee Inter Movistar FS, joka sai huhuista huolimatta pidettyä riveissään mm. maailman parhaan pelaajan Ricardinhon. Inter onkin voittanut jo viisi edellistä mestaruutta, joten jotain Madridissa tehdään myös oikein. Viime kauden toiseksi yltänyt FC Barcelona Lassa haastaa myös tällä kaudella tosissaan Interiä mestaruudesta. Barcan joukkue on kokenut ehkä eniten uudistusta seuraan saapuneiden Adri Ortegon, Boyisin, Arthurin ja maalivahti Dídacin myötä. Maalivahtilegenda Paco Sedano lopetti huikean uransa edelliskauteen, joten suuret saappaat Dídacilla on täytettävänä. Barcan tavoitteet voi aistia uuden brassipelaaja Arthurin sanoista:

”Haluan tehdä historiaa Barcan kanssa ja auttaa joukkuetta voittamaan kaikki mahdolliset pokaalit”

Kolmanneksi suosikiksi nostettakoon perinteinen huippuseura ElPozo Murcia. Murcialaisten edellisestä mestaruudesta on jo aikaa yhdeksän vuotta, mutta usein heidät silti tavoittaa sarjan kärkipäästä. Näiden kolmen seuran ulkopuolelle mestaruus on muuten mennyt viimeksi 2000-2001.

Barcan uudet pelaajat Dídac, Adri Ortego, Boyis ja Arthur. Kuva: www.lnfs.es

Haastajat

Sympaattiset Jaén Paraíso Interior ja CA Osasuna Magna kiusaavat varmasti isompiaan myös tällä kaudella. Toivottavasti viime kauden neljäs ja viides parantaisivat ja rikkoisivat kolmen suuren mahtia.

Nousijat

Segundasta liigaan nousivat täksi kaudeksi sponsorinimihirviö BeSoccer CD UMA Antequera, sekä Viña Albali Valdepeñas. Mielenkiintoista nähdä millaiseen kyytiin nousijajoukkueet kauden aikana pääsevät vai jääkö visiitti pääsarjassa lyhyeksi.

Televisointi ja live-streamit

Televisioidut pelit näytetään Espanjassa Esport3 tai Teledeporte-kanavilla. Näihin valikoituu usein huippu-ottelut, joten niihin joutuu etsimään Suomesta katsellakseen laittomia streamejä. Pelejä joita ei televisioida näytetään kattavasti osoitteessa: http://www.lnfsdirecto.es/ . Palvelussa näytetään myös välillä toisen sarjatason eli Segundan pelejä.

Erikoista – Nimenvaihdokset

Moni on jo varmasti huomannut Espanjalaisten tavan myydä joukkueen nimi jollekkin yritykselle. Inter Movistar, FC Barcelona Lassa jne. Uusimpana nimihirviönä liigaan nousi siis BeSoccer Club Deportivo Universidad de Málaga Antequera – lyhennettynä siis BeSoccer CD UMA Antequera. Huh. Sarjassa on myös normaalia nimenvaihtuminen, joten tästä ei kannata hämmentyä liikaa kun vertailee esimerkiksi sarjataulukoita edellisvuoteen. Alla listaus sponsorinimiään vaihtaneista seuroista.

Ríos Renovables Zaragoza -> Fútbol Emotion Zaragoza

Catgas Energía -> Industrias Santa Coloma

Plast. Romero Cartagena -> Jimbee Cartagena FS

Seuraa siis sivustoamme ja pysy kärryillä mitä futsalin huipulla tapahtuu!