Valikko Sulje

Opiskelijoiden EM-kisoissa kova taso

CD UMA Antaqueran pivot Miguel Fernández teki turnauksessa kuusi maalia. Kuva: www.lnfs.es

Opiskelijoiden futsalin EM-kisoissa nähtiin suomalaisväriä, kun Portugalin Coimbrassa järjestettyihin kisoihin matkasi kaksi meikäläisten joukkuetta. Ajanjakson 21-28.7 välissä pelattuihin kisoihin olivat selvittäneet tiensä Oulun yliopisto, sekä Tampereen teknillinen yliopisto. Oululaiset saavuttivat paikkansa kisoissa voittamalla OSM-kultaa 2017 vuoden lopulla ja Tamperelaiset voittamalla OSM-kultaa vuotta aikaisemmista karkeloista.

Oulun joukkue pohjautuu Pohjois-Suomen 2.divisioonaa pelaavan MBKU:n (Medicinall Bollklubben i Uleåborg / Oulun lääketieteellinen kilta) pelaajiin. Oululaiset päätyivät 22 joukkueen turnauksessa sijalle 19, voittaen kaksi ja häviten neljä ottelua. Oulun kovimpana maalitykkinä kunnostautui Rony Knape, joka heilutti verkkoa peräti 14 kertaa kuudessa pelissä. Tällä lukemalla heltisi myös kisojen maalikuninkuus.

Tampereen joukkue tunnetaan tuttavallisemmin Cowabunga-nimellä. Joukkue on kasattu Tampereen seudun futsal-liiga joukkueiden pelaajista, joista mm. Juhana Jyrkiäinen, sekä Petri Grönholm kuuluvat maajoukkuerinkiin. Pelaajien seuroja viime kaudella olivat Ilves fs, Leijona Futsal, sekä PP-70. Manselaisten saldoksi turnauksesta jäi viisi voitto ja kaksi tappiota. Yleensä tällä saldolla sijoitutaan jo suht korkealle, mutta heikosta arpaonnesta johtuen he jäivät turnauksessa sijalle yhdeksän. Heikolla arpaonnella tarkoitetaan tässä tilanteessa ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastusta, eli Malagan yliopistoa, joka voitti myös koko turnauksen.

Malagan yliopisto. Kuva: www.lnfs.es

Tampereen ottelu Malagaa vastaan ottelu päättyi selvin 4-0 lukemin, jota selittää osin vilkaisu Malagan joukkueen pöytäkirjaan. Joukkue koostui lähinnä Espanjan liigaan nousseesta CD UMA Antaquerasta, joka pelaa pelinsä myös Malagan kaupungissa. Finaalissa Malagan porukan pisti tiukille kuitenkin portugalilainen Minhon yliopisto, joka venytti pelin aina rangaistuspotkuihin asti. Minhon joukkue taas muodostuu lähinnä Portugalin liigaa pelaavasta Bragan joukkueesta, joka tekee paljon yhteistyötä paikallisen yliopiston kanssa. Finaalin kolmantena erotuomarina hääri muuten suomalainen Kirill Naishouler. Myös Tero Syrjä oli edustamassa Suomea erotuomarien puolella kisoissa.