Valikko Sulje

Espanja – Suomi, Pontevedra ja Ferrol

Suomi kohtaa futsalin harjoitusmaaottelussa Espanjan 2.4.Pontevedrassa ja 3.4. Ferrolissa. Maanantain ottelu Pontevedrassa alkaa 20:30 Suomen aikaa ja tiistain koitos Ferrolissa 20:00 Suomen aikaa. Ottelut näkyvät Palloliiton kautta osoitteessa: https://www.palloliitto.fi/videot/live/espanja-suomi-futsalmaaottelut-24-ja-34-live

Espanja Suomi Solano.jpgEspanjan Solano Slovenian EM-kilpailuissa. Kuva: www.lnfs.es

Kokoonpanot

Ottelu on Espanjan futsalmaajoukkueelle jo 438 virallinen maaottelu, joten ainakin lievällä kokemusedulla kotijoukkue peliin lähtee. Espanjan kokoonpano on hieman kokeilevampi, sillä peli on ensimmäinen maajoukkueen harjoitusottelu EM-kilpailuiden jälkeen. Maajoukkue depytantteja nähtäneen ainakin Dídac Plana (Jaén Paraíso Interior), Adri Ortego (Ríos Renovables Zaragoza), Eric Martel (CA Osasuna Magna), sekä Chino (Jaén Paraíso Interior). Mistään kakkosjengistä ei silti voitane puhua, sillä Jaén kaatoi muutama viikko sitten Ricardinhon tähdittämän Movistar Interin Espanjan Cupin loppuottelussa, juuri Chinon osumalla. Viime hetken lisäyksinä Espanjan kokoonpanoon on tullut myös Rafa Usín (CA Osasuna Magna), sekä maalivahti Fabio (ElPozo Murcia). ”Superfabion” torjuntanäytteitä voi katsoa edelliskierroksen kohokohdista.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=D0mIat_EelQ&w=560&h=315]

Suomen kokoonpanosta suurimpana poissaolona mainittakoon KaDyn Mikko Kytölän puuttuminen. Muuten Suomella on käytössä hyvin pitkälle sama kokoonpano, kuin joulukuun PM-kisojen mestaruuteen päättyneissä otteluissa. Espanjan liigassa ei ole suomalaisia pelaajia esiintynyt, mutta maininnan arvoisia ovat Panu Aution kaksi kautta Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Segundassa.

Edellisen kerran maat ovat kohdanneet 2004 vuonna, jolloin Espanja oli Suomea parempi lukemin 13-0. Tänään voittoon vaaditaan kuitenkin huomattavasti kovempi suoritus.