Valikko Sulje

EM-karsintojen viimeiset ottelut – Suomi kohtaa Montenegron ja Belgian

EM-karsintojen viimeiset ottelut - Suomi kohtaa Montenegron ja Belgian

Futsalin EM-karsinnat vuoden 2022 lopputurnausta kohti ovat muutamaa ottelua vaille ohi. Suomella on jäljellä kaksi elintärkeää ottelua lohkovaiheesta, josta lohkovoittajien lisäksi myös parhaat kakkoset etenevät suoraan kisoihin. Perjantaina 9.4. Suomi vs Montenegro Podgoricassa.

Pe 9.4
Klo 19:00 (Suomen aikaa)
Montenegro – Suomi
TV: YLE Areena

Suomen kokoonpano

Suomen kokoonpanoon on palannut edeltäneistä Italia ja Montenegro kotipeleistä neljä kokenutta pelaajaa. Mikko Kytölä, Jukka Kytölä, Panu Autio ja Miika Hosio. Edellisiin karsintapeleihin nimetystä joukkueesta Taneli Kohonen ja Aleksi Kylmälä putoavat tällä kertaa pois. Nuori kaksikko ei pelaavaan kokoonpanoon mahtunut Italia ja Montenegro peleissä.

Kokeneelta nelikolta ei kuitenkaan lähiaikoina juurikaan pelikokemusta löydy. Kapteeni Panu Autio on pelannut viimeisen kolmen kuukauden aikana kolme ottelua futsal-liigaa GFT:n paidassa. Mikko Kytölän edellinen ottelu oli helmikuun alussa Kampuksen Dynamon paidassa, joten pelitaukoa on myös hänellä kaksi kuukautta. Kytölän veljeksista Jukalla pelitaukoa on ollut kolme kuukautta, sillä edellinen ottelu löytyy 10.1.

Miika Hosion edellinen ottelu löytyy 31.1.2020 Portugali – Suomi (MM-karsinta) eli hieman reilun vuoden takaa. Kyseisen ottelun jälkeen Hosio ei ole peliäkään pelannut. Kaudella 2019-2020 Hosion tilastoista löytyy vain 11 maaottelua, sillä miestä ei nähty minkään seurajoukkueen paidassa. Edellinen seurajoukkue kausi löytyy kaudelta 2018-2019, jolloin Hosio pelasi GFT:n paidassa futsal-liigaa seitsemän ottelua ja Mantovan paidassa Italian Serie A2 sarjaa kahdeksan ottelua. Kausi päättyi Mantovan sarjanousuun Italian Serie A:han.

Muista pelaajista pelitaukoa on viettänyt myös Jani Korpela, joka ei ole pystynyt pelaamaan edellisten maaotteluiden jälkeen seurajoukkue BTS Rekordin riveissä. Korpela on Futsalcast:n tietojen mukaan parannellut Montenegro kotiottelun vammaa Suomessa.

Maalivahdit (4):
Kasper Kangas, Akaa Futsal
Niila-Ville Laitinen, KaDy
Juha-Matti Savolainen, Mantova Calcio a 5
Aleksi Pennanen, Mad Max

Kenttäpelaajat (18):
Jaakko Alasuutari, Sievi FS
Panu Autio, GFT
Petri Grönholm, Akaa Futsal
Miika Hosio, ilman seuraa
Tero Intala, KaDy
Jarmo Junno, Sievi FS
Juhana Jyrkiäinen, Akaa Futsal
Jani Korpela, BTS Rekord
Sergei Korsunov, ToPV
Justus Kunnas, Mad Max
Jukka Kytölä, KaDy
Mikko Kytölä, KaDy
Vesa Lilja, FC Kemi
Lassi Lintula, KaDy
Jussi Nyström, Akaa Futsal
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Olli Pöyliö, Liikunnan Riemu
Iiro Vanha, ToPV

Montenegro nähdään pitkälti samalla kokoonpanolla kuin Vantaalla pelatussa ottelussa. Ainoastaan Eldin Ćorović palaa kokoonpanoon pelikiellon jälkeen.

Lohkon viimeisessä ottelussa Suomi kohtaa Belgian.
Ti 13.4.2021
Klo 18:10
Suomi–Belgia, Vantaa
TV: YLE TV2

Artikkelikuva: Leo Hynninen