Valikko Sulje

Miesten Ykkösessä ratkaisun hetket käsillä

Miesten Ykkösessä ratkaisun hetket käsillä

Miesten Ykkösessä kilpaillaan tänä vuonna poikkeuksellisesti paikasta kahden parhaan joukkoon, sillä sarjasta ei nouse yksikään joukkue suoraan. Sarjaa on pelaamatta enää joukkueesta riippuen kolmesta viiteen peliä, joten ratkaisun hetket ovat käsillä.

Paikasta nousukarsinnoissa kilpailevat tässä vaiheessa vielä lähinnä kolme joukkuetta: Alastaron Urheilijat, FC Kiisto Vaasasta ja Turun Pallokerho. Lisäksi raahelainen AS Moon kärkkyy omia mahdollisuuksiaan teoreettisten mahdollisuuksien rajoissa.

Sarjataulukko pistekeskiarvon mukaan (15.2.2021)

TPK15 (ottelua)2,53 (pistettä per ottelu)
AU182,5
FC Kiisto182,39
AS Moon181,83
FC Rauma171,64
Tervarit161,5
VehU191,42
KF Kosova170,94
SC Riverball180,89
FC OPA180,78
EBK FS180,67
IK Myran180,22

Mielenkiintoisen asetelman kärkitaisteluun tuo se, että kaikki kolme kärkijoukkuetta kohtaavat toisensa vielä runkosarjan viimeisillä kierroksilla. Näissä otteluissa ratkeaa todennäköisesti sarjan kärkipaikat. Lisäksi neljäntenä oleva AS Moon kohtaa vielä FC Kiiston ja TPK:n, joten myös heitä ei voi täysin laskea ulos taistelusta liigakarsintaan.

La 20.2 AU – FC Kiisto
To 25.2 TPK – AU
La 27.2 TPK – FC Kiisto

La 6.3 AS Moon – FC Kiisto
La 13.3 TPK – AS Moon

Ykkösen otteluita on tällä kaudella näkynyt hienosti livestreamien muodossa, joten ratkaisupelien koittaessa kannattaa suunnata etsimään linkkejä seurojen somekanavista.

Tasoerojen ykkönen

Tämän kauden Ykkösen silmiinpistävin ero aikaisempiin vuosiin on ollu sarjan kärjen ja häntäpään suuri tasoero. Eniten pisteitä tähän asti keränneen AU:n kolme tehokkainta pelaajaa ovat tehneet enemmän henkilökohtaisia pisteitä koko kauden aikana kuin sarjan viimeisenä oleva Ik Myran on onnistunut maaleja tekemään. AU:n Jani Luoma (24 maalia + 21 syöttöä), Tuomas Happonen (23 + 21) ja Mikke Louhela (28+12) ovat myös koko pistepörssin kärkitrio.

Koronatilanteesta johtuen Ykkösen putoajamäärä on kuitenkin vielä hämärän peitossa. Alueellisten 2. divisioonien pelaaminen on ollut tauolla, joten nousijoiden saamista voidaan joutua odottelemaan. IK Myrania tuskin silti nähdään valtakunnallisessa sarjassa enää seuraavalla kaudella, vaikkei nousijoita Ykköseen olisikaan.

Nousukarsinnat

Koronatilanteen vaikutus nousukarsintoihin on myös mielenkiintoinen. Ykkösen päätöskierros pelataan 13.3 kello 16:00, kun taas Futsal-liigan päätöskierros on näillä näkymin kaksi viikkoa myöhemmin 28.3. Ykkösen joukkueet joutuvat siis vähintään kolmen viikon pelitauolta pelaamaan karsintaotteluita. Korona tilanteesta johtuen myös harjoituspelien järjestäminen ennen karsintoja voi olla haastavaa ellei jopa mahdotonta.

Futsal-liigan päätöskierroksen siirtymistä entisestään ei myös voi sulkea pois laskuista, sillä kuluneella kaudella on otteluista hieman alle 10% siirtynyt erilaisten koronarajoitusten myötä. Karsijan paikalla olevalla JoSePalla on esimerkiksi vielä kahdeksan ottelua pelaamatta eli lähes kolmasosa koko kauden peleistä.

Artikkelikuva: Palloliiton tulospalvelu

Italialaiset Tirogiro futsalkengät Futsave.com verkkokaupasta

Tirogiro proteus futsalkengät
Tirogiro proteus futsalkengät