Valikko Sulje

Nämä maat varmasti mukana MM-kisoissa – Lauantaina mielenkiintoinen Brasilia vs Venezuela

Tällä viikolla pelattiin Euroopan Elite Round lohkovaiheet, joista tiensä Liettuan MM-kisoihin selvitti neljä joukkuetta. Varmasti MM-kisoissa nähdään siis kisaisäntä Liettuan lisäksi hallitseva Euroopan mestari Portugali, Espanja, Venäjä ja Kazakstan. Kahdesta jäljelle jääneestä kisapaikasta kilvoittelevat siis Suomi ja Serbia, sekä Kroatia ja Tšekki.

Elite Round lohkot. Kuva: UEFA

MM-karsintojen alussa Euroopasta kisoihin yritti 48 maata, joista Suomi on siis jo nyt kahdeksan parhaan joukossa. Euroopan karsintojen tilastoissa Suomi on kärjessä rikkeissä, rikottuaan koko tähänastisella karsintaurakalla 71 kertaa. Maalitilastossa Suomi on toisena 33 tehdyllä maalilla, edellään vain Belgia 39 maalilla. Suomen sijoitusta tilastoissa nostaa Suomen karsinta urakan alkaminen jo Preliminary vaiheesta. Esimerkiksi kisoihin jo selvinneet maat tulivat mukaan karsintoihin vasta Main Round vaiheeseen ranking pisteiden perusteella.

Kokonaisuudessa futsalin MM-karsintoihin osallistui 101 maata ja karsinnat käydään kuuden eri maanosan lohkoissa. Muista maanosista paikan MM-kisoihin ovat selvittäneet:

Salomon saaret (Oseania, yksi paikka kisoihin)
Egypti (Afrikka, kolme paikkaa kisoihin)
Marokko (Afrikka)
Brasilia (Etelä-Amerikka, neljä paikkaa kisoihin)
Argentiina (Etelä-Amerikka)
Venezuela (Etelä-Amerikka)
Paraguay (Etelä-Amerikka)

Aasiasta (viisi paikkaa), sekä Keski-, ja Pohjois-Amerikasta (neljä paikkaa) on vielä liput kisoihin lunastamatta. Lisäksi Afrikasta on yksi lippu ja Euroopasta kaksi lippua leimaamatta.

Brasilia vs Venezuela

La 8.2.
16:00 (Suomen aikaa)
Brasilia – Venzuela
TV: CONMEBOL (Youtube)

Etelä-Amerikan karsintojen välierässä kohtaavat paikan MM-kisoissa lunastaneet Brasilia ja Venezuela. Karsintojen A-lohkon voittanut Brasilia kohtaa B-lohkossa toiseksi Argentinan jälkeen tulleen Venezuelan. Ottelu näkyy suorana CONMEBOL Youtuben kautta. Venezuelan joukkueessa nähdään FC Kemissä pelaava Enderson Suárez, joka on onnistunut karsinnoissa myös maalinteossa. ”Super Duty” Suárezin (numero #9) maalin Uruguayta vastaan voit katsoa alta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä). Mielenkiintoista ottelussa on nähdä miten Suárez pelaa Elpozo Murcian, Inter Movistarin ja FC Barcelonan tähtipelaajia vastaan.

Muita mielenkiintoisia otteluita löytyy viikonlopulle Suomesta, kun futsal-liigat jatkuvat kohti pudotuspelejä. Kaikki pelit näkyvät tuttuun tapaan ilmaiseksi Futsal-liiga TV:stä.

La 8.02.2020 Miesten Futsal-liiga
15:00 Mad Max – SoVo
16:00 Sievi FS – ToPV
16:00 GFT – Akaa Futsal
16:00 Ilves FS – Riemu
17:00 KaDy – PP-70

Su 9.02.2020 Miesten Futsal-liiga
13:00 PP-70 – Sievi FS
16:00 SoVo – KaDy
16:00 GFT – JoSePa
16:00 Ilves FS – Akaa Futsal

La 8.02.2020 Naisten Futsal-liiga
13:00 GFT – Team Vanpa
13:00 Ilves FS – KaDy
15:00 FTK-Tornio – MuSaFutsal
14:00 ACE – Ylöjärven Ilves