Valikko Sulje

Viikonloppuna Suomi vs Espanja – Esittelyssä Espanjan pelaajat

Viikonloppuna Suomessa koetaan harvinaista herkkua, kun Espanjan ammattilaiset matkaavat Suomeen pelaamaan harjoituspelit futsalmaajoukkuetta vastaan. Molemmat ottelut näkyvät VeikkausTV:n kautta. Heille, jotka eivät kansainvälistä futsalia seuraa, kasasimme avuksi otteluiden seuraamiseen esittelyn Espanjan pelaajista.

  • La 13.4. klo 17.00 Suomi – Espanja, Kauppi Sports Centre, Tampere
  • Su 14.4. klo 17.00 Suomi – Espanja, Energia Areena, Vantaa

Maalivahdit

1. ”Fede” (Federico Perez Garrigos)
Ikä: 26
Seura: ELPozo Murcia (Espanja)

-> Espanjan laajasta maalivahtivalikoimasta mukaan on valittu ElPozo Murcian maalivahtikaksikko. Osasyynä tähän on varmasti Barcan ja Interin valmistautuminen jo Mestareiden liigan finaaleihin. Espanjalla ei ole ollut selkeää ykkösmaalivahtia viime kautena uransa lopettaneen Paco Sedanon jälkeen. Fede pelannut espanjan liigan otteluista tällä kaudella 12, päästäen niissä 25 maalia. Cupin finaalissa torjuntavastuun kantoi Fede.
12. ”Fabio” (Fabio Alvira Perez)
Ikä: 28
Seura: ElPozo Murcia (Espanja)

-> ”SuperFabiolla” pelejä tämän kauden liigassa on hieman enemmän eli 16 ottelua. Näissä peleissä omissa on kolissut 48 kertaa. Alla video Fabion taidoista (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä).

Pohjapelaajat

3 . ”Marc Tolra” (Marc Tolra Garcia)
Ikä: 28
Seura: SL Benfica (Portugali)

-> Portugalin suurseura Benficassa pelaava Marc Tolra viihtyy pohjapelaajan paikalla. Portugalin liiga, cup ja Mestareiden liigan otteluita Marc Tolralle on kertynyt yhteensä 26 tällä kaudella. Niissä maaleja hän on tehnyt seitsemän kappaletta.
4. ”Bebe” (Rafael Garcia Aguileira)
Ikä: 28
Seura: Inter Movistar FS (Espanja)

-> Espanjan hallitsevassa mestarissa pohjapelaajana pelaava Bebe on uurastanut kaikki kilpailut mukaan lukien jo 39 ottelua Interin paidassa tällä kaudella. Aikaisemmin urallaan pitkään myös ElPozossa pelannut Bebe on tällä kaudella tehnyt näiden 39 ottelun aikana 12 maalia.

Pohja/laitapelaaja

5. ”Sergio Gonzalez” (Sergio Gonzalez Perez)
Ikä: 21
Seura: ASPIL Vidal Ribera Navarra (Espanja)

–> Espanjan liigan seitsemäntenä majailevasta Navarrasta mukaan on mahtunut yksi pelaaja. Nuori Sergio Gonzalez on nähty aikaisemmin Espanjan U21 joukkueen pelaajana, mutta yrittää nyt läpimurtoa myös A-maajoukkueeseen. Tällä kaudella 30 pelattuun otteluun maaliverkot ovat heiluneet 12 kertaa Navarran paidassa.

Laitapelaajat

2. ”Raul Gomez” (Raul Gomez Del Olmo)
Ikä: 23
Seura: Peniscola Rehabmedic (Espanja)

-> Nuorehko laitapelaaja valittiin mukaan liigan yhdeksäntenä olevasta Peniscolasta. Teki maalin aikaisemmin viikolla pelatuissa Guatemala harjoitusotteluissa kolme kertaa kahden pelin aikana. Myös liigan puolella osunut kiitettävällä tahdilla maaliin, 27 peliä ja 19 maalia.
6. ”Andresito” (Andres Alcantara Prieto)
Ikä: 28
Seura: ElPozo Murcia (Espanja)

–> Pelannut ElPozossa liigassa ja cupissa 29 ottelua tällä kaudella ja osunut 21 kertaa maaliin. Teki myös Guatemalan verkkoon kolme maalia kahdessa harjoituspelissä viikolla. Andresiton taitoja voi katsoa alta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä).


7. ”Joselito” (Jose Antonio Fernandes Castellano)
Ikä: 28
Seura: FC Barcelona Lassa (Espanja)

–> Barcan vikkelä laitahaastaja. Hieman vaisua kautta pelannut, sillä tehnyt vain neljä maalia kaikki kilpailut mukaan luettuna. Viime kaudella kuitenkin auttoi Barcan 25 maalin avulla liigan finaaleihin.
8. ”Lin” (Angel Velasco Marugan)
Ikä: 32
Seura: KPRF Moskova (Venäjä)

–> Ryhmän kokenein Lin toimii joukkueen kapteenina. Pienikokoinen laitapelaaja on pelannut kolme vuotta Moskovassa Venäjän Superliigaa ja sitä ennen useita vuosia Barcassa. Venäjän Superliigan tasosta ja laadusta kertoo se, että KPRF Moskova on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä, vaikka heillä on Linin lisäksi kolme brassia tukemassa vahvoja venäläisiä pelaajia.
11. ”Eric Martel” (Eric Martel Garcia)
Ikä: 27
Seura: CA Osasuna Magna (Espanja)

–> Vahvasti tällä kaudella pelannut Eric Martel on auttanut 16 osumallaan Osasunan liigassa jo neljänneksi. Barcan kasvatti on kova ottamaan kortteja, joita liigassa kerännyt jo yhdeksän tällä kaudella. Video Eric Martelin puikotustaidoista alta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä).

Laita/Pivotpelaajat

9. ”Fernando” (Antonio Fernando Aguilera Sancho”)
Ikä: 23
Seura: ElPozo Murcia (Espanja)

–> Ryhmän nuorta puolta edustava Fernando on aikaisemmin ollut tuttu näky Espanjan nuorisomaajoukkueissa. Laidassa ja pivotin paikalla viihtyvä granadalainen on ElPozossa tehnyt tällä kaudella 22 maalia 33 ottelun aikana kaikki kilpailut mukaan lukien.
14. ”Raul Campos” (Raul Campos Paino)
Ikä: 31
Seura: SL Benfica (Portugali)

–> Ryhmän toinen pelaaja Benficasta. Toinen kausi Benficassa meneillään ja sitä ennen Raul Campos nähtiin pitkään ElPozon ja Santiago Futsalin pelaajana. Tällä kaudella Portugalissa 25 peliä ja 17 maalia kertovat laadusta.

Pivotit

10. ”Álex” (Alejandro Yepes Balsalobre)
Ikä: 30
Seura: ElPozo Murcia (Espanja)

–> Murciassa kasvanut ja pitkään ElPozoa edustanut pivot on tehnyt tämän kauden liigassa 14 maalia. Parhaimmillaan Álex on ElPozon paidassa tehnyt yhden kauden aikana hurjat 46 maalia. Tehnyt maalin myös 2016 EM-finaalissa, kun Espanja voitti Venäjän.
15. ”Juan Emilio” (Juan Emilio Gil Camacho)
Ikä: 22
Seura: Gazprom Ugra (Venäjä)

–> Nuori Juan Emilio siirtyi helmikuussa Venäjälle Gazprom Ugraan kolmen Peniscolassa vietetyn vuoden jälkeen. Ehtinyt tehdä Venäjän Superliigassa yhdeksän maalia kymmenessä pelaamassaan ottelussa. Alkukaudesta osui myös Peniscolalle yhdeksän kertaa. Juan Emilion taitoja Peniscolasta voi katsoa alta (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä).

Päävalmentaja

Fede Vidal (Federico Vidal Montaldo)
Ikä: 45
–> Viime vuonna Espanjan peräsimeen tullut Fede Vidal on valmentanut aikaisemmin urallaan mm. italialaista Luparensea, sekä Espanjan U21, U19, U18 ja opiskelijoiden maajoukkuetta.

Puuttuuko Espanjalta jotain?

Espanjalta puuttuu ihan ykkösnyrkistään joitain pelaajia, mutta täysin B-maajoukkueesta ei voida puhua. Tasoahan Espanjan ammattilaisliigassa riittää ja suomalaisista vain Panu Autio on Espanjan kakkostasolla pystynyt aikanaan ammattilaisena pelaamaan. Normaalisti Espanjan maajoukkueeseen pelaavista tällä kertaa pois on jäänyt maalivahdeista Juanjo (FC Barcelona) ja Jesús Herrero (Inter Movistar), sekä kenttäpelaajista Carlos Ortiz (Inter Movistar) , Sergio Lozano (FC Barcelona) , Miguelín (ElPozo Murcia) , Aicardo (FC Barcelona) , Pola (Inter Movistar) ja Rafa Usín (CA Osasuna Magna).

Maalikooste tiistaina pelatusta harjoitusottelusta Espanja – Guatemala.

Artikkelikuva: www.lnfs.es